2013-08-21

CCC, regele pantofilor din Polonia se dezvoltă în România

Brand-ul este operat în sistem de franciză de compania Peeraj Brands International, care deține și francizele Mango, S.Oliver, Vero Moda și Jack & Jones.

Polonezii conduc de la distanță un număr mare de firme din România. În scurt timp, nu ne vor conduce doar job-urile ci, la propriu, și pașii. Intrat prin franciză pe piața românească în luna iunie a anului trecut, brand-ul polonez de încălțăminte CCC a ajuns la 14 magazine și încearcă să-i ajungă din urmă pe principalii competitori pe segmentul pantofilor ieftini: Leonardo și Deichmann. Franciza CCC este deținută de Peeraj Brands International, companie care deține și francizele Mango, S.Oliver, Vero Moda și Jack & Jones, brand-uri îndrăgite de români.

CCC Fot. CCC

"Suntem foarte mulţumiti de rezultatele centrelor din România, Slovacia şi Ungaria", a declarat în urmă cu câteva luni, Dariusz Milek, fondatorul brand-ului CCC.

Până în prezent, reprezentanții CCC s-au orientat spre centrele comerciale și au deschis un total de 14 magazine în Băneasa Shopping City din București, Promenada Mall din Târgu Mureș, Galleria Piatra Neamț, Lotus Center Oradea, Cora Constanța, Iulius Mall Iași, Felicia Iași, Palas Mall Iași, Aurora Mall Buzău, Liberty Center București, Iulius Mall Timișoara, Cora Bacău, Uvertura Mall Botoșani și Galleria Arad.

Brand-ul CCC a fost creat de Dariusz Milek în urmă cu mai bine de un deceniu, în Polonia, unde administrează în prezent peste 700 de magazine sub numele CCC, Boti și Quazi. Franciza a fost un factor decisiv în procesul de dezvoltare naţională a brand-ului. La un moment dat, CCC avea un număr impresionant de francizaţi în Polonia. În prezent compania a renunţat la acest tip de expansiune pe piaţa poloneză.

Pe piața românească de încălțăminte concurează brand-uri al căror nume au rezonanțe străine, însă sunt conduse de antrepenori români. Unul dintre exemple este rețeaua Benvenuti, fondată în anul 2004 de patru antreprenori români. Un alt exemplu este brand-ul Musette, condus de Cristina Bâtlan.

(L.N.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank