2013-08-22

Un strop din dulceața Parisului pe Dorobanți

Două antreprenoare aduc prin franciză pe piața locală cofetăria de lux Laduree, brand care a luat naștere la Paris, în urmă cu mai bine de un secol și jumătate.

Unul dintre locurile pe care trebuie să le vizitezi când mergi la Paris este cafeneaua-patiserie Laduree de pe Champ Elysees. Este vorba despre locul unde se fac celebrele ”macarons”, niște prăjiturele mici, rotunde, crocante în exterior, dar moi înăuntru, umplute cu cele mai delicioase creme. Potrivit informațiilor publicate în Ziarul Financiar, brand-ul de lux va fi adus prin franciză în București de antreprenoarele care dețin multibrand-ul de lux Victoria 46 de pe Calea Dorobanți, Dorothy Constantin și Andreea Altay.

laduree, macarons Fot. www.laduree.com

"Les macarons" pot avea diferite arome: ciocolată, fistic, vanilie, cafea, șampanie, portocale, caise, castane, nuca de cocos, petale de trandafir. În cofetăria Laduree de pe Dorobanți un ”macaron” va costa 8,9 lei.

”În această toamnă se va deschide un magazin Laduree de sine stătător la parterul Victoria 46”, a declarat Dorothy Constantin, citată de Ziarul Financiar. ”El va măsura 35 de metri pătrați, iar investiția totală se va ridica la 550.000 de euro”, a adăugat aceasta.

În România, Laduree va concura cu o altă franciză franțuzească, Paul. Prima brutărie-patiserie Paul din România a fost deschisă în anul 2008, iar în prezent brand-ul are patru locații în țara noastră.

Laduree îmbină trei concepte la un loc: cafenea, cofetărie, ceainărie, însă produsulele vedetă ale brand-ului rămân celebrele ”macarons”. Prăjiturelele au fost create la începutul secolului XX de către Pierre Desfontaines, nepotul lui Louis Ernest Laduree, creatorul brand-ului Laduree. De atunci, rețeta a rămas neschimbată, iar ”les macarons” pot fi găsite în patru locații din Paris, dar și îm alte orașe mari din Franța. Prin intermediul francizei conceptul a fost extins în Australia, SUA, Marea Britanie, Hong Kong, Italia, Brazilia, Belgia, Japonia, Kuwait, Arabia Saudită, Maroc, Singapore, Suedia, Elveția, Qatar, Coreea de Sud ș.a.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

5

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank