2013-08-27

CIPO&Baxx, franciza din colț

Brand-ul european de fashion CIPO&Baxx își schimbă strategia de extindere a rețelei de franciză. Compania caută parteneri și în țara noastră.

Deschide-ți o franciză de tip ”corner” , iar dacă vezi că brand-ul are succes- deschide un magazin! Aceasta este strategia pe care a adoptat-o recent compania Yilba Textile, cea care se ocupă de extinderea rețelei de franciză a brand-ului CIPO&Baxx. Reprezentanții companiei recomandă strategia francizei ”corner” celor care au deja un magazin de haine multibrand, iar un colț cu colecțiile CIPO&Baxx poate fi un bun indicator pentru modul cum se va dezvolta brand-ul pe piață.

Brandul de imbracaminte Cipo&Baxx vizează extinderea în franciză și pe piața din România Fot. Cipo&Baxx

Magazinele Cipo&Baxx comercializează articole extravagante de îmbrăcăminte și accesorii.

Compania Yilba Textile are o experiență impresionantă în Polonia unde a dezvoltat o rețea de franciză de 42 de unități. ”Cu toate acestea, căutăm în continuare parteneri noi, care vor să dezvolte brand-ul în țările lor”, spune Agnieszka Steel, CEO Yilba Textiles. ”De asemenea, ne dorim și dezvoltarea conceptului ”franchise corner” în marile magazine.”

Anul trecut compania a început să caute potențiali master francizați în România și în țările vecine. După cum am mai zis în articolele precedente, intrarea în rețeaua CIPO&Baxx nu implică taxă de franciză sau alte redevențe.

Este recomandat ca magazinele CIPO&Baxx să fie localizate în zone cu trafic intens, în mall-uri sau pe străzi aglomerate. Reprezentanții companiei sprijină francizații în alegerea locației potrivite. Investiția într-un magazin nou depinde de mărime și de localizare, însă, în general pornește de la 10.000 euro.

Brand-ul CIPO&Baxx operează în prezent sute de magazine în Australia, Franța, Italia, Polonia, Africa de Sud, Ungaria, Olanda, Germania, Rusia, Spania, Suedia, Turcia și Statele Unite ale Americii.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank