2013-08-29

Toamnă în stil italian

Industria francizelor de lux de pe piața locală primește din această toamnă un nou membru. Este vorba despre un binecunoscut brand de fashion.

Indiferent dacă au învățat sau nu ce înseamnă conceptul ”silent rich”, românii își pot cumpăra produse de lux (cu sau fără vedere la etichetă) din mai multe zone ale Capitalei. Una dintre acestea este galeria comercială The Grand Avenue, aflată la parterul hotelului de cinci stele JW Marriott. Două dintre brand-urile de lux prezente aici, Valentino și Roberto Cavalli au fost aduse în România de Robert Coman. Antreprenorul s-a orientat tot spre un brand italian și deschide în toamnă, în aceeași galerie comercială, un monobrand Dolce&Gabbana, scrie ZF. Magazinul de 310 metri pătrați va funcționa în sistem de franciză și va fi cel mai mare din galeria The Grand Avenue.

portofel Fot. Sxc.hu

Louis Vuitton este singurul brand intrat direct pe piața locală.

Brand-ul Dolce&Gabbana a fost creat de italienii Domenico Dolce și Stefano Gabbana. Printre vedetele care au apelat la serviciile celor doi se numără Madonna, Monica Bellucci, Isabella Rossellini, Kylie Minogue și Angelina Jolie. În prezent, magazinele D&G pot fi găsite în Italia, China, Cipru, Franța, Japonia, Liban, Qatar, Spania, Statele Unite, Austria, Belgia, Thailanda, Germania, Grecia, Brazilia, Azerbaijan, Canada, Marea Britanie, Correa de Sud, Indonezia, dar și în Europa Centrală și de Est: Ucraina, Cehia și Rusia.

În ultimii ani, tot mai multe branduri de lux au intrat pe piața locală deși ponderea persoanelor persoanelor cu venituri mari în totalul populației României este mică. În Bucureşti, în afară de galeria The Grand Avenue, două zone au primit numele de artere comerciale de lux: Calea Dorobanţilor şi Calea Victoriei, unde au fost deschise magazine ale unora dintre cele mai renumite case de modă.

Majoritatea brandurilor de lux au intrat în sistem de franciză în România: Escada, Hugo Boss, Burberry, Gucci, Brunello Cucinelli, Canali, Moschino, Montegrappa. Louis Vuitton este singurul brand intrat direct pe piața locală.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank