Prima franciză McDonald’s din Vietnam

Vietnamul este cea de-a 38-a țară asiatică în care activează McDonald’s și cea de-a 118-a la nivel global.
Luni
02.09.2013
Începând de anul viitor, vietnamezii vor servi alături de tradiționalele supe cu tăiței (noodles) cheesburgeri și cartofi prăjiți.
 

Lanțul de fast-food McDonald's își extinde operațiunile în regiuni în care nu era deocamdată prezent. De data aceasta ajunge în Vietnam, unde a semant un contract de franciză cu Henry Nguyen, un antreprenor cu experineță în conducerea unui business gastronomic. Pe piața vietnameză activează deja competitori importanți ai lanțului de fast-food: KFC, Burger King, Starbucks și Pizza Hut. Primul McDonald's din Vietnam va fi deschis în 2014, în Ho Chi Minh City. Vietnamul devine astfel cea de-a 118 țară în care putem operează McDonald's.

Negocierile pentru acordarea francizei în Vietnam au durat circa 1 an de zile. Omul de afaceri Henry Nguyen conduce deja un lanț de restaurant, Good Day Hospitality. ”Vietnamul a fost prima alegere pentru extinderea în Asia și este cea de-a 38 țară asiatică în care suntem prezenți. Considerăm că Dl. Nguyen este antreprenorul ideal care poate păstra în această țară reputația brand-ului nostru”, spune președintele McDonald's, Don Thompson.

În ciuda competiției ridicate, francizele McDonald's au reușit să-și mențină rezultate pozitive la nivel global. În prima jumătate a acestui an, vânzările globale s-au cifrat la 13,7 miliarde $, la un profit net de 2,6 miliarde $. În orice caz, în comparație cu anii precedenți, vânzările și profitul au înregistrat doar o creștere ușoară. ”Ne așteptăm ca rezultatele de la finalul acestui an să fie similare cu cele de anul trecut”, spune Don Thompson.


Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015