Franciza care-ți găsește un loc de muncă

Peste 2 milioane de români lucrează în afara granițelor României, în alte state membre ale Uniunii Europene. Principalele state de destinație ale românilor plecați pentru muncă în UE sunt Italia - 890.000 persoane, Spania - 825.000 persoane și Germania - 110.000 persoane.
Vineri
20.09.2013
Banca de Joburi a lansat prima rețea națională de franciză cu capital românesc din domeniul recrutării și plasării forței de muncă în străinătate.
 

Mulți dintre noi avem pe cineva drag stabilit undeva în afara granițelor României. Indiferent dacă cei apropiați sufletelor noastre se află la 500 km sau la 10.000 km distanță, dorul față de aceștia este la fel de mare. Nu cred că mai este nevoie să enumerăm motivele pentru care românii încearcă să-și facă un trai mai bun în străinătate. Ce se întâmplă însă cu cei care pleacă din România și nu reușesc să-și găsească un job? Unele țări ca Olanda, Germania sau Italia au impus restricții pentru angajarea românilor. O agenție de recrutare și plasare a forței de muncă în străinătate vine în ajutorul acestora. Este vorba despre Banca de Joburi, companie care a lansat în luna septembrie un program de franciză.

Programul de franciză al Băncii de Joburi se adresează atât agențiilor de recrutare care aleg să desfășoare activitatea într-un cadru profesional, cât și altor întreprinzători care sunt interesați să dezvolte o afacere profesionistă în industria resurselor umane, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

„Volumul mare al proiectelor de recrutare pe care le desfășurăm impune dezvoltarea pe orizontală a brandului nostru, prin crearea unui sistem de franciză. În cei 13 ani de activitate am acumulat experiența și know-how-ul necesare implementării unei formule de afaceri de succes, care poate fi predată mai departe tuturor celor care sunt interesați de domeniul recrutării forței de muncă. Francizatul beneficiază asadar nu numai de o bază solidă de cunoștinte, dar primește acces și la proiectele de recrutare din ce în ce mai ample pregătite de noi pentru perioada următoare”, spune Bogdan Filip, General Manager - Banca de Joburi.

Taxa pentru franciza simpla este de 5.000 Euro + TVA, taxa pentru franciza cu exclusivitate teritorială (Area Developer) este de 10.000 Euro + TVA, iar taxa pentru Master francizați este de 15.000 Euro + TVA, potrivit informațiilor publicate într-un comunicat al Băncii de Joburi. În ceea ce privește investiția inițială, pentru o franciză simplă ar fi necesară suma de aproximativ 15.000 Euro + TVA.


Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe