2013-09-19

O franciză din lumea ludică

Jocul poate fi unul dintre instrumentele cele mai importante de formare ale copiilor. Este principiul după care s-a ghidat și Ionuț Vasiloiu, Directorul Ludikum.

Prin joc am învățat să relaționăm și să fim mai aproape unii de ceilalți. Cele mai frumoase momente ale copilăriei sunt legate de zilele în care petreceam ore în șir în fața sau în spatele blocului, sau după caz la curte, jucând ”Șotron”, ”Țară, țară, vrem ostași”, ”Rațele și vânătorii”, ”Baba oarba”, ”Statuile”, ”De-a v-ați ascunselea”, ”Țările” și multe alte jocuri care nu implicau un monitor în fața ochilor și o conexiune la internet. Ionuț Vasiloiu este un antreprenor din Brașov care a dus lumea jocului la un alt nivel prin intermediul Ludikum, un program de educaţie complementară pentru preşcolari şi elevii din ciclu primar, bazat pe jocuri logice şi de gândire strategică.

Programul Ludikum funcționează pe trei nivele, fiecare cu șase module independente, cu tematici și jocuri diferite Fot. Ludikum

Programul Ludikum funcționează pe trei nivele, fiecare cu șase module independente, cu tematici și jocuri diferite. Fiecare modul are câte cinci sesiuni, primele patru combinate cu transfer în practică, iar ultima după modelul unei lecții deschise. Fiecare sesiune are un plan scris și urmat de instructor, cu materiale auxiliare jocului și cu elemente de livrare moderne: warm up, lead in, lucru în perechi și grupe etc.

”Probabil conceptul a fost dintotdeauna în România, multe grădinițe de stat folosind diverse jocuri de succes”, a declarat pentru Franchising.info.ro Ionuț Vasiloiu, Directorul Ludikum. ”Diferența intervine însă în câteva elemente cheie: frecvența utilizării, focusarea și planificarea acestui tip de învățare care folosește ca vehicul jocul, tipologia de jocuri- ele trebuie să fie grupate pe tipuri de abilități care se urmăresc a fi dezvoltate, producătorii de jocuri- în condițiile în care trebuie să asigure o anumită cantitate și calitate, să fie premiați la târguri de profil, instructorii care livrează acest program care este mai mult decât un joc ș.a.”

După cum era de așteptat, programul Ludikum a fost îndrăgit pe loc de copii. Nu același lucru s-a întâmplat însă și în cazul părinților. ”Mulți uită că jocul este singura formă reală de învățare a copiilor preșcolari/școlari mici, așteaptă ceva serios, formal și rezultate rapide. Într-un fel își reneagă propria copilărie”, explică Ionuț Vasiloiu.

În acest an a fost lansată și franciza Ludikum, însă conducătorii business-ului se concentrează în prezent pe alte modalități pentru creșterea afacerii. ”Am identificat trei direcții de dezvoltare, iar franciza este ultima dintre ele. Folosind doar parțial primele două direcții, am ajuns într-un an la peste 150 de copii înscriși”, spune Ionuț Vasiloiu. În 2013-2014 conceptul Ludikum va fi extins în alte trei orașe ale țării, programul fiind momentan disponibil doar în județul Brașov.

În România, piața francizelor educaționale este împărțită între concepte grupate în funcție de vârsta copiilor: Clever Children (6-13 ani), FasTracKids (6 luni- 8 ani), Helen Doron (3 luni – 18 ani). Mai multe detalii despre acestea găsești în articolele publicate în secțiunea Educație a portalului nostru.

(EC)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank