2012-05-23

Zoltan Panczel vrea să relanseze franciza Fornetti

După 4 ani dedicați acțiunilor diplomatice, Zoltan Panczel revine la conducerea Fornetti România, într-un moment în care compania se luptă cu insolvența.

Zoltan Panczel, cunoscut în mass-media cu profil economic drept ”părintele francizei din România”, a fost numit manager al societății Fornetti România S.R.L. în urma adunării generale a asociaților din 3 mai 2012. Acesta s-a mai aflat la conducerea companiei în perioada 2001-2008, când a reușit să transforme prăjiturile Fornetti într-o afacere profitabilă pentru peste 800 de antreprenori care au deschis unități de comercializare a produselor Fornetti în sistem de franciză pe întreg teritoriul României.

Fornetti

Prăjiturile Fornetti au devenit în timp o afacere profitabilă pentru peste 800 de antreprenori.

În perioada mandatului lui Zoltan Panczel, Fornetti a construit o fabrică în localitatea Hodoni, județul Timiș, pentru ca produsele vândute în România să fie fabricate în țară. În 2008, după ce a transformat Fornetti în franciza numărul 1 din România, Zoltan Panczel s-a retras de la conducerea companiei și s-a dedicat carierei diplomatice.

În anul 2010, Fornetti România a început să aibă dificultăți economice și a ajuns în situația de a nu mai putea să achite ratele unui credit contractat pentru finalizarea fabricii de la Hodoni. În decembrie 2011, Fornetti România, master francizor pentru Fornetti Kft. Ungaria, și-a cerut intrarea în insolvență, iar cererea a fost admisă de Tribunalul Timișoara, potrivit finantistii.ro. În mai 2012, Zoltan Panczel revine la conducerea Fornetti unde încearcă să reorganizeze compania.

Compania Fornetti este prezentă în România din anul 2011 și are aproximativ 800 de unități deschise.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank