Carrefour operează în prezent în România 4 formate de magazine, cu un total de 129 de magazine: 24 hipermarketuri „Carrefour”; 69 supermarketuri „Market”; 39 magazine de proximitate „Express”; 1 website de comerț online: www.carrefour-online.ro .
Marţi
24.09.2013
Într-un ritm mai încet sau accelerat franciza și-a făcut loc și în strategiile de expansiune ale marilor lanțuri de retail din România.
 

În ultimii ani, nume importante din retailul românesc și-au extins rețelele de magazine în sistem de franciză. Mega Image anunță deschideri pe bandă rulantă iar Metro a ajuns la o rețea de peste 700 de unități ”La Doi Pași”. Carrefour încearcă să-și ajungă competitorii din urmă și se dezvoltă pe segmentul de proximitate prin franciza Express, momentan doar în București, Ilfov și Brașov.

Astfel, retailerul a anunțat deschiderea intrarea în rețeaua Express a trei noi magazine de proximitate operate în sistem de franciză: prin colaborarea cu Traditional Ecologic - Express Sf. Vineri în București respectiv, în orașul Brașov, prin parteneriatul cu RostCom - Express RostCom Crinului și Express RostCom Griviței. În acest moment, rețeaua numără 39 de magazine de proximitate „Express”, dintre care patru unități în orașul Brașov și 35 în București și Ilfov.

”Conceptul de franciză propus de către Carrefour România permite partenerului care are o afacere de familie (1-3 magazine) sau o rețea de magazine să păstreze, să administreze și să își dezvolte această afacere. Afacerea este în continuare condusă de către proprietarul acesteia care este asistat în gestionarea magazinului de către Carrefour România”, se arată într-un comunicat de presă al retailerului.

Unul dintre principalii concurenți Carrefour, Mega Image, care este de altfel cel mai mare lanț de supermarketuri din România cu o retea ce cuprinde 250 magazine, sub mărcile Mega Image (150) și Shop&Go (99) oferă prin conceptul Shop&Go și posibilitatea celor care vor să devină antreprenori să preia un magazin Shop&Go pe care să-l gestioneze. ”Mega Image pune la dispoziție experiența sa în retail, în timp ce persoanele interesate pot opera un astfel de magazin, fără riscurile de a începe de la zero”, potrivit informațiilor retailerului.

Detalii despre franciza ”La Doi Pași” oferită de Metro găsești aici, iar despre parteneriatul oferit de Profi aici.


Elena Cărăușu
ziarist
/4/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

KFC și Pizza Hut merg la munte

O sa le meagra bine sigur. Multa bafta!_________________________________Steve WorksPizzeria Napoli

4 Declaratii
Final 04.07.2015
Franciza Express se extinde și în afara Bucureștiului

Provincia a ramas de izbeliste...umblam ca bezmeticii dupa un loc de munca si cu sanse minime

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Retailerii cu cele mai multe reclame în perioada Paştelui

Nu ma asteptam ca Metro sa fie cap de lista la reclame...

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca romanii s-ar intoarce acasa.Toti si-ar dori dar aici ce sa faca?

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Numai cand privesti fotagrafia atasata si papilele gustative o iau razna...Cui nu i plac dulciurile?

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Inutil sa adaug ploaia torentiala din cavitatea bucala...minunat ca apar si alte produse pentru ca numarul celor  "dulci" (medical) din pacate este in crestere

3 Declaratii
Final 08.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Romanii stiu sa sarbatoreasca si fara dulciuri nu ar mai fi sarbatoare...fara cozonac este imposibil sa sarbatoresti Sfintele sarbatori pascale

3 Declaratii
Final 07.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca pe langa piata de desfacere am fi si producatori de orice...ceva care sa ne dea un raspuns la intrebarea:ce lasam in urma noastra ?

4 Declaratii
Final 27.04.2015