Colonelul Sanders salută din nou Valea Prahovei

Cel mai mare KFC din lume se află la Baku și are o suprafață de 1.600 metri pătrați. Restaurantul este construit ca urmare a renovării unei clădiri a gării Sabunchu, una dintre cele mai cele mai mari și mai frumoase clădiri din aceasta zonă, construită în 1926.
Luni
07.10.2013
Lanțul de restaurante care ne răsfață papilele gustative cu îndrăgitele aripioare picante a ajuns la 50 de restaurante în România.
 

Pe 3 octombrie, a fost inaugurat mall-ul AFI Palace Ploiești, prilej pentru marile companii să deschidă noi unități. KFC a bifat un nou restaurant în zona de food court a centrului comercial, ajungând la 50 de unități pe piața românească. Potrivit reprezentanților companiei investiția în noul fast-food a fost de circa 350.000 de euro. Totodată au fost create și 35 de locuri noi de muncă.

KFC AFI Palace este ce-a dea treia unitate pe care compania o deschide în Ploiești. Celelalte două restaurante sunt situate în centrele comerciale Ploiești Shopping Citu și Omnia Winmarkt.

Lanțul de restaurante este operat în sistem de franciză pe piața locală de US Food Network, companie care deține și licența francizei Pizza Hut. În luna octombrie, în restaurantele KFC și Pizza Hut se desfășoară pentru al șaselea an consecutiv campania World Vision România ”Vreau în clasa a noua”, prin care se strâng fonduri pentru copiii români care trăiesc în mediul rural, astfel încât aceştia să îşi poată continua studiile la liceu.

”Din fondurile colectate, organizaţia World Vision România va oferi burse pentru 57 de copii fără posibilităţi materiale. În perioada 1 – 31 octombrie, oricine poate dona 1 Leu în restaurantele KFC şi Pizza Hut, fără a fi nevoit să cumpere ceva”, aflăm de pe blogul companiei.

Românii sunt mari amatori de fast-food, piața de profil din regiune fiind estimată la 500 de milioane de euro. Trei brand-uri americane luptă pentru supremație în acest domeniu: McDonald's, KFC și Subway. Acestora li se alătură un număr extins de fast-food-uri, mai mult sau mai puțin cunoscute, cu meniuri diversificate: shaorma, hamburgeri, paste, mâncare chinezească, pizza.

Cel mai mare lanț de restaurante din România rămâne McDonald's, cu 67 de restaurante, urmat de KFC cu 50 de unități. Subway amenință să-i ajungă din urmă pe principalii doi competitori, ajungând într-un an și jumătate de la intrarea în România la 16 restaurante. La nivel global, cel mai mare lanț de fast-food este Subway, cu 40.000 de restaurante la nivel global, dintre care 1.761 au fost deschide în 2013. KFC deține 18.000 de restaurante în 120 de țări, iar McDonald's peste 33.500. Toate cele trei brand-uri se extind și în sistem de franciză.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/4/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015