2013-10-10

Suedezii apasă accelerația

H&M va avea la finalul anului 30 de unități în România. Cel mai recent magazin a fost deschis zilele trecute în AFI Palace Ploiești.

Cu toate că gurile rele spun că magazinele H&M din alte țări oferă produse mult mai bune decât cele din România, suedezii au în continuare succes pe piața locală. La fiecare nouă deschidere clienții iau cu asalt magazinul, iar mulți dintre aceștia rămân fideli brand-ului. Ce îi atrage pe români? Prețurile accesibile și varietatea articolelor scoase la vânzare. Pe 3 octombrie retailerul suedez a inaugurat cea de-a 27-a unitate din țara noastră, în centrul comercial AFI Palace Ploiești.

H&M Fot. H&M

Retailerul suedez are peste 2.900 de magazine în 49 de pieţe, inclusiv magazine deschise în sistem de franciză, și peste 100.000 de angajați.

"Primul nostru magazin în acest oraş a fost foarte bine primit şi am convingerea că de acelaşi succes se va bucura şi magazinul pe care îl deschidem astăzi", a declarat, într-un comunicat citat de Mediafax, Ralf Wein, country manager al H&M România. Primul H&M din Ploieşti a fost deschis în Ploieşti Shopping City.

Retailerul suedez profită de toate inaugurările de mall-uri, urmând să deschidă un nou magazin și în Promenada Mall Floreasca, centru comercial care va fi inaugurat pe 17 octombrie. Până la finalul anului H&M va deschide și prima unitate stradală pe Lipscani și un nou magazin în Iris Titan Shopping Center, unde îi va întâlni pe doi dintre principalii săi concurenți C&A și New Yorker.

Compania H&M (Hennes&Mauritz) a fost fondată în anul 1947, în Suedia, şi este listată la NASDAQ OMX Stockholm. Retailerul suedez are peste 2.900 de magazine în 49 de pieţe, inclusiv magazine deschise în sistem de franciză, și peste 100.000 de angajați. Cea mai mare piață a grupului H&M este Germania, urmată de Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Franța.

Primul magazin H&M din România a fost deschis pe 25 martie 2011, la parterul centrului comercial AFI Palace Cotroceni din București. Principalii competitori H&M de pe piața locală sunt brand-urile grupului spaniol Inditex, liderul pieței locale de fashion, C&A, Takko, New Look, New Yorker.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank