2013-11-20

Lemet a deschis cel mai mare magazin din Capitală

Producătorul de mobilă își concentrează atenția asupra Bucureștiului, unde a ajuns la cinci magazine.

În așteptarea unui anunț pentru deschiderea celui de-al doilea magazin Ikea din România, producătorii de mobilă locali continuă expansiunea și ocupă spațiile rămase libere. În acest an, Lemet, unul dintre cei mai importanți producători de mobilă din țară, a deschis zece magazine. Cea mai recentă unitate a fost inaugurată în această lună, în București, în zona Bucur Obor.

Compania Lemet a dezvoltat brandul de magazine LEM’S pentru desfacerea produselor sale. Fot. Franchising.info.ro

Compania Lemet are în prezent peste 100 de magazine, cea mai mare parte din acestea fiind operate în sistem de franciză.

”Nu prea mai avem unde să ne ducem în țară. Doar în 2012 am deschis 12 unități noi, iar în 2013 alte 11. Acum e timpul să ne concentrăm mai mult pe Capitală, unde odată cu magazinul de la Bucur Obor ajungem la cinci unități. Bucureștiul este orașul cu cel mai mare potențial de dezvoltare, în care studiile ne arată că cererea de mobilier nu este în totalitate acoperită iar cele 5 magazine LEM’S nu sunt suficiente. În următorii doi ani intentionăm să avem o mai bună acoperire a orașului”, a declarat Adrian Rizea, directorul comercial al rețelei.

Magazinul LEM’S deschis în zona Obor este cel mai mare magazin al rețelei din Capitală, cu o suprafață de 1.000 de metri pătrați. Cu acest spațiu comercial rețeaua LEM’S ajunge la o suprafață totală de retail, la nivelul întregii țări, de peste 65.000 de mp. Compania a investit în noul magazin circa 1.6 milioane de lei.

Fabrica de mobilă Lemet din Câmpina este o afacere de familie, fondată în anul 1991. Magazinele din rețeaua de vânzare a produselor fabricii Lemet funcționează sub denumirea Lem's. Compania are în prezent peste 100 de magazine, cea mai mare parte din acestea fiind operate în sistem de franciză. Atât în fabrica Lemet cât şi în reţeaua LEM’S activează peste 1.250 de angajaţi.

Pe piața locală de mobilă concurează companii ca IKEA, Elvila, kika, Lemet, Mobexepert, Casa Rusu, Neoset, o parte dintre acestea extinzându-se și în sistem de franciză. În afară de Lemet și Casa Rusu a anunțat că își va extinde rețeaua de magazine în acest an: 19 unități noi, dintre care aproximativ jumătate vor fi francize.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank