2013-11-27

Carrefour anunță deschiderea a două magazine în franciză

Rețeaua retailerului numără 54 de magazine de proximitate „Express”, dintre care 9 unități în orașul Brașov și 45 în București și Ilfov.

Grupul Carrefour România anunță intrarea în rețeaua Express a două noi magazine de proximitate operate în regim de franciză, prin colaborarea cu Traditional Ecologic, în București: Express Colentina și, prin colaborarea cu RostCom, în Brașov: Express RostCom Griviței 2. În acest moment, rețeaua numără 54 de magazine de proximitate „Express”, dintre care 9 unități în orașul Brașov și 45 în București și Ilfov.

Carrefour Express Pipera-Tunari nr. 34 se află pe Șoseaua Pipera –Tunari nr. 34D, are o suprafață de 60 mp. și însumează aproximativ 1.500 de produse. Fot. Carrefour Romania

Carrefour operează în prezent în România 4 formate de magazine, cu un total de 155 de magazine 25 hipermarketuri „Carrefour”; 75 supermarketuri „Market”; 54 magazine de proximitate „Express”; 1 website de comerț online: www.carrefour-online.ro.

”Conceptul de franciză propus de către Carrefour România permite partenerului care are o afacere de familie (1-3 magazine) sau o rețea de magazine să păstreze, să administreze și să își dezvolte această afacere”, se arată într-un comunicat de presă al retailerului.

Pentru segmentul de proximitate, Metro, unul dintre principalii competitori Carrefour, a lansat franciza ”La Doi Pași” cu ajutorul căreia și-a făcut intrarea în zona rurală, deschizând un număr impresionant de unități în sate și comune. Programul de franciză ”La Doi Pași” este destinat micilor comercianți independenți din comerțul tradițional care dețin magazine cu o suprafață de vânzare de minimum 40 de metri pătrați și maximum 200 de metri pătrați.

Cel mai mare lanț de supermarketuri din România rămâne Mega Image, cu o rețea ce cuprinde 271 magazine în București, Constanța, Ploiești, Pitești, Brașov, Târgoviște și alte orașe, sub mărcile Mega Image (160), Shop&Go (110), AB Cool Food (1).

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank