Magazinele Vodafone pot fi preluate în franciză

Datele operatorului arată că un magazin de 30-35 metri pătraţi în sistem de franciză are un nivel de performanţă şi eficienţă mai bun decât un magazin similar al Vodafone România sau al unui dealer al companiei.
Joi
05.12.2013
Vodafone a introdus sistemul de franciză pentru magazinele sale. Vezi cum poți intra în afacere.
 

Vodafone România a lansat în luna noiembrie un program prin care o parte dintre cele 200 de magazine proprii ale operatorului vor fi preluate în sistem de franciză de către antreprenori. Prin intermediul acestui program, reprezentanții companiei au în vedere creşterea vânzărilor şi obţinerea unui nivel de performanţă şi eficienţă mai bun al canalului de retail.

"Programul se adresează persoanelor cu iniţiativă, antreprenorilor atraşi de domeniul telecomunicaţiilor mobile. Vodafone are în acest moment 610 magazine exclusive, dintre care 200 sunt magazine proprii şi restul aparţin dealerilor. Operatorul are deja şapte magazine ce operează în sistemul de franciză, iar alte 6 vor fi deschise până la sfârşitul acestui an", a declarat într-o conferinţă, directorul de vânzări indirecte al operatorului, Alexandru Băloi, citat de Mediafax.

"Pe segmentul magazinelor mari, cu 15-20 de angajaţi şi suprafeţe generoase, de peste 100 metri pătraţi, cifrele sunt mai bune pentru operator, iar Vodafone România va continua să opereze acest gen de magazine", a spus Băloi.

Reprezentantul Vodafone România a spus că operatorul va oferi francizaţilor acces la know-how, sisteme, aplicaţii şi programe de pregătire pentru personalul de vânzări. De asemenea, operatorul va acoperi costurile privind amenajarea magazinului care va fi preluat în sistem de franciză.

Și principalii competitori Vodafone, Orange și Cosmote se dezvoltă și în sistem de franciză pe piața locală. Orange România a dezvoltat o largă reţea de magazine ce cuprinde în prezent 94 magazine proprii, 219 în regim de franciză şi numeroase alte puncte de vânzare în toată ţara. Sistemul de franciză al operatorului de telefonie mobilă a fost lansat în aprilie 2009. Germanos, parte a grupului Cosmote, are aproximativ 220 de magazine în toată țara.


Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe