2013-12-06

FlorideLux.ro deschide prima franciză offline din Brașov

Este vorba despre FlorideLux Petale de Viață, un concept de flowers and gifts shop. Compania are în plan deschiderea a 50 de francize până în anul 2015.

Grupul de e-commerce FlorideLux.ro a deschis prima franciză offline din România, în Braşov. Franciza este operată de două tinere antreprenoare care au investit în acest business 30.000 de euro, urmând ca până la finalul lui 2013 investiția să ajungă la 45.000 de euro, informează Mediafax. Reprezentanţii florăriei estimează că investiţia se va amortiza în cel de-al doilea an de activitate.

Peisaj de iarna

FlorideLux Petale de Viață aduce un nou concept pe piaţa florăriilor din Braşov, acela de flowers and gifts shop, un loc unde pot fi găsite, pe lângă florile clasice, aranjamente florale şi o gamă variată de cadouri.

"Am ales Braşovul pentru deschiderea primei francize offline deoarece este un oraş dezvoltat, are o rată mică a şomajului şi un venit mare pe cap de locuitor, iar dezvoltarea turismului şi clienţii pe care îi avem deja în zonă ne dau încredere că este o zonă cu un potenţial foarte mare", a declarat Marius Dosinescu, CEO şi fondator al florăriilor FlorideLux.

Reprezentanții grupului de e-commerce FlorideLux.ro au în plan deschiderea a 50 de francize până în 2015. FlorideLux Braşov are drept de francizare pe întreg judeţul, iar toate comenzile din zonă le revin lor pe perioada desfăşurării contractului de franciză.

Printre avantajele de care se bucură florăria în urma francizării se numără dreptul de utilizare a celui mai puternic brand de floristică din România şi a tuturor fotografiilor deţinute de FlorideLux, utilizarea de echipamente profesionale şi cataloage profesionale de evenimente, precum şi serviciile de consultanţă de marketing în domeniul floristicii şi asistenţă profesională pentru crearea planului de afaceri şi de dezvoltare regională. În plus, angajaţii FlorideLux Braşov au posibilitatea de a urma training-uri avansate de floristică şi design floral.

Reţeaua florăriilor FlorideLux plănuieşte ca până la finalul anului 2015 să deschidă 50 de francize, inclusiv în afara ţării. Oraşele vizate pentru francizare sunt cele care au o dinamică a dezvoltării foarte bună, spre exemplu Sibiu sau Cluj-Napoca, unde deja există contracte de rezervare semnate.

FlorideLux.ro a lansat sistemul de franciză în iulie 2012. Franciza FlorideLux se adresează persoanelor fizice/juridice cu experienţă în domeniu sau marketing şi vânzări, potrivit unui comunicat de presă.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

4

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank