2013-12-13

România, prima alegere din Europa a francizei Ethan Allen

Recent, o nouă franciză de lux a intrat pe piața locală, de data aceasta din domeniul mobilei.

Ethan Allen, unul dintre cele mai cunoscute branduri din domeniul mobilierului de lux, cu o rețea de peste 300 de centre de design la nivel internațional a intrat în această toamnă și în România. Cea care a adus acest concept în țara noastră este Diana Șucu, soția omului de afaceri Dan Șucu, proprietarul Mobexpert. Primul magazin a fost deschis în Băneasa Shopping City, iar franciza acoperă România și Republica Moldova, potrivit Mediafax, citat de Business24.

mob Fot. Ethan Allen Official Facebook Page

Investiția în magazinul Ethan Allen din Băneasa se ridică la 1 milion de euro și include amenajarea, produsele și pregătirea personalului.

”E loc pe piață acum pentru mobilier cu adevărat de lux, există deja clienți care și-au rafinat gusturile, dorințele și nevoile. Ethan Allen este un brand în care cred, de care m-am îndrăgostit la prima vedere pentru că este elegant, piesele de mobilier sunt lucrate manual, perfecțiunea lor este emotionantă și consider că aceste atribute vor satisface pretențiile oricărui client, indiferent cât ar fi acestea de înalte", a declarat Diana Șucu.

Ethan Allen este un retailer american de mobilă de lux cu afaceri de aproape 730 mil. euro (în anul fiscal încheiat în iunie 2013) și peste 200 de magazine (proprii și francize) în Statele Unite ale Americii, care mai deține doar două unități în Europa (în Belgia unde are o prezență directă). Magazinul din Băneasa este prima franciză Ethan Allen din Europa.

Piața de lux din România a început să se contureze în ultimii ani. Tot mai multe branduri de lux au intrat pe piața locală deși ponderea persoanelor persoanelor cu venituri mari în totalul populației României este mică.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank