2013-12-18

CCC îl încalță și pe Moș Crăciun

Brand-ul polonez de încălțăminte a ajuns în cel mai aglomerat cartier bucureștean unde a deschis magazinul cu numărul 18 al rețelei.

Polonezii de la CCC amenință să-și ajungă din urmă principalii competitori de pe piața de încălțăminte. Intrat prin franciză în România, în iunie 2012, brand-ul a ajuns în cele mai importante centre comerciale din București și din țară. Cel mai recent magazin CCC a fost deschis în centrul comercial Cora Lujerului din cartierul bucureștean Militari, cu puțin timp înainte Sărbătorilor de Iarnă.

CCC a deschis un magazin in Cora Lujerului Fot. EC

Magazinul CCC din Cora Lujerului

Brand-ul CCC a fost creat de Dariusz Milek în urmă cu mai bine de un deceniu, în Polonia, unde administrează în prezent peste 700 de magazine sub numele CCC, Boti și Quazi. Franciza a fost un factor decisiv în procesul de dezvoltare naţională a brand-ului. La un moment dat, CCC avea un număr impresionant de francizaţi în Polonia. În prezent compania a renunţat la acest tip de expansiune pe piaţa poloneză.

Un alt brand polonez de încălțăminte a intrat recent în România. Kazar. Este vorba despre Kazar, compania care a ales România pentru startul programului de extindere a rețelei de magazine în afara granițelor Poloniei.

Cu toate acestea, piaţa locală de încălţăminte, evaluată la 650 de milioane de euro la nivelul anului 2012, este dominată de jucători cu acţionariat român ca Leonardo (controlat de Florin Panea), Benvenuti (Dan Pavel), Otter (Filip Schwartz) sau Il Passo (Petru Chiriac, Corina Vlad), cât şi producătorii cu activităţi de retail, cum e cazul Musette (familia Bîtlan).

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank