2013-12-20

E profitabil să iubești animalele?

Franciza Animax ne arată că da. Compania a deschis cel de-al 38-lea pet-shop din țară în urma unei investiții de 100.000 euro.

Noul magazin se află în Capitală, pe Șoseaua Ștefan cel Mare și are o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. Expansiunea Animax nu se oprește însă aici. Compania își consolidează poziția și în piața francizelor și va deschide o nouă unitate de acest tip în Alexandria.

Animax Fot. Animax

În general, Animax deschide petshop-uri proprii în orașe cu peste 100.000 de locuitori. Prin francize conceptul poate ajunge și la orase cu 30.000 de locuitori.

Dacă până acum orașele cu peste 100.000 de locuitori au acaparat cea mai mare parte din resursele şi atenţia Animax, mai nou, sunt „interesante" și oraşele cu peste 30.000 de locuitori. „Vrem să intrăm și în orașele mai mici, dar nu singuri, ci alături de un partener local. Avem foarte multe cereri pentru franciză", spune Ionuţ Mareş, directorul operaţional al Animax. În consecință, în 2014, retailerul se extinde în ritm accelerat – 20 de pet shop-uri noi, dintre care 10 în franciză.

Anul acesta, Animax şi-a extins reţeaua de magazine în Bucureşti şi în ţară, lansând magazine de mari dimensiuni. Animax este prezent la nivel naţional cu o reţea de 38 de magazine în Baia Mare, Botoșani, București, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Ploiești, Piatra Neamț, Pitești, Sibiu, Suceava și Timișoara. Cel mai recent magazin al brand-ului a fost deschis la Galați și a venit cu un concept inovator pe piața de profil, introducând un centru de îngrijire şi înfrumuseţare canină: Pet Spa & Resort.

Până în 2017, piaţa românească de hrană şi produse de îngrijire pentru animale va avea o rată anuală de creștere de circa 8,5, dublă față de media europeană de 4,4%, potrivit Euromonitor. O altă companie care a atacat acest segment este Husse. Detalii despre acest brand găsești aici.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank