20 de ani de la prima comandă online

Pizza Hut este subsidiară a Yum! Brands, Inc., unul dintre cei mai mari francizori la nivel internaţional.
Joi
09.01.2014
Data viitoare când îți cumperi un produs de pe internet adu-ți aminte că totul a început în urmă cu 20 de ani, când un client înfometat a comandat o pizza.
 

Dacă te gândești la cei care au inventat cumpărăturile online, probabil că Pizza Hut nu este primul brand care îți vine minte. Cu toate acestea, lanțul de franciză susține că prima comandă online a fost făcută pentru o pizza, undeva la începutul verii din 1994, scrie Entrepreneur. ”Istoria internetului ne arată că primul lucru care a fost comandat online este o pizza mare cu pepperoni, ciuperci și brânză extra de la Pizza Hut”, spune Doug Terfehr, Directorul Departamentului de PR Pizza Hut.

Douăzeci de ani mai târziu, pentru a sărbători prima comandă online, Pizza Hut oferă clienților posibilitatea să vadă cum arată site-ul companiei în urmă cu două decenii. PizzaNet este un site simplu, alb-negru și este din nou activ pentru cei care sunt curioși să vadă începuturile mediului online.

”Sărbătorim faptul că înainte de a cumpăra cărți, haine, CD-uri sau pachete de vacanță din mediul online, oamenii comandau pizza de la Pizza Hut”, spune Carrie Wals, chief marketing officer Pizza Hut.

Despre Pizza Hut

Pizza Hut este singura companie producătoare de pizza ce a fost nominalizată în Top 10 francize în 2009 de către Revista Entrepreneur. Compania a început acum 50 de ani în Wichita, Kansas, iar în prezent deţine aproape 10.000 de restaurante în mai mult de 90 de ţări. Pizza Hut este subsidiară a Yum! Brands, Inc., unul dintre cei mai mari francizori la nivel internaţional.

Pizza Hut operează pe piaţa românească din 1994 sub contract de masterfranciză acordat companiei American Restaurant System, companie controlată de omul de afaceri Gabriel Popoviciu. Pizza Hut a venit în România în 1994, odată cu deschiderea primei locaţii din Calea Dorobanţilor, iar în prezent deţine nouă restaurante în Bucureşti, două în Cluj şi câte unul în Iaşi, Constanţa, Ploieşti şi Timişoara. Principalii concurenţi ai Pizza Hut pe piaţa locală sunt Jerry's Pizza, Trenta Pizza și Domino's Pizza.


Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe