2014-01-14

Franciza dulce din sacul Moșului

Partenerii unei companii din sectorul bancar din România s-au îndulcit în perioada Sărbătorilor cu praline Leonidas în valoare de 18.000 de euro.

O companie care activează în sectorul bancar românesc a cumpărat de sărbătorile de iarnă praline belgiene de lux Leonidas de 18.000 de euro din ciocolateriile omului de afaceri Ion Codreanu, scrie Ziarul Financiar. Conceptul Leonidas a fost adus prin franciză în țara noastră. Ion Codreanu este unul dintre cei doi reprezentanți ai brand-ului în România. Antreprenorul deține propria ciocolaterie în Piața Dorobanti și are doi parteneri francizați, unul în Piața Victoriei și încă unul în Brașov.

Ion Codreanu este unul dintre cei doi reprezentanti ai brandului Leonidas in Romania Fot. Larisa Baltă

”Singurul lucru pe care îl pot spune despre ciocolată nu este un mit, este un adevăr: mai bine consumi o ciocolată de calitate în cantități mici decât să consumi multă ciocolată de proastă calitate.”-Ion Codreanu, master francizor Leonidas.

În luna decembrie, cele trei magazine au vândut praline belgiene de 100.000 euro, cele mai mari comenzi fiind de 18.000 şi 10.000 de euro, de la companii din sectorul bancar şi de 8.000 de euro de la o altă firmă din domeniul energetic.

„Faţă de anii trecuţi am remarcat, mai ales pe partea de corporate, că bugetele s-au alocat din timp, astfel încât primele comenzi le-am primit începând cu prima săptămână din luna noiembrie”, a declarat pentru ZF master francizorul Ion Codreanu.

Ciocolateria Leonidas Beller din Piata Dorobanti, deținută de Ion Codreanu, a fost deschisă la începutul anului 2009. Magazinul înregistrează o medie de 12 clienți pe zi, exceptând perioada Sărbătorilor de Iarnă când numărul acestora este chiar și de 10 ori mai mare. Doar 30% dintre cei care trec pragul ciocolateriei sunt consumatori autentici de ciocolată, restul de 70% oferind produsele Leonidas drept cadouri. ”Având în vedere aceste statistici este greu să stabilim care este cea mai consumată pralină. Ce pot spune sigur este că avem un anumit tip de clientelă, care a înțeles în ce constă conceptul Leonidas”, spune Ion Codreanu.

Toate magazinele Leonidas din întreaga lume se aprovizionează de la aceeași fabrică, aflată în Belgia și toate comercializează aceleași tipuri de praline.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank