2014-01-15

Leonardo și-a deschis magazin online

Retailerul de încălțăminte prezent pe piața românească de circa 20 de ani apelează la mediul virtual pentru a ieși din insolvență.

Leonardo a anunțat la finalul anului trecut, pe blogul companiei, lansarea magazinului online. Retailerul gestionează 98 magazine care care însumează o suprafață de46.270 mp și sunt situate în 59 de orașe din România. În București, Leonardo are 12 magazine. Primul magazin al brand-ului a fost deschis în 1994, în Oradea.

New Look

Potrivit unei statistici a firmei Guban, o femeie din România cumpăra în medie patru perechi de pantofi pe an, cu două perechi mai puţin decât media europeană.

Retailerul este controlat de Florin Panea, unul dintre oamenii de afaceri care face parte din acționariatul Benvenuti, alături de Adrian Cazu, antreprenorul care a acordat un interviu portalului nostru. Acesta ne spunea la momentul respectiv că Benvenuti înregistrează ”în continuare cereri pentru acordarea de francize, dar deocamdată extinderea are loc doar prin deschiderea de magazine proprii. Este posibil totuși ca la un moment dat sa hotărâm reluarea dezvoltării și în franciză”.

Franciza a fost rețeta câștigătoare pentru polonezii de la CCC, principalii concurenți Leonardo de pe piața românească, alături de nemții de la Deichmann.

Piaţa locală de încălţăminte, evaluată la 650 de milioane de euro la nivelul anului 2012, este dominată de jucători cu acţionariat român ca Leonardo (controlat de Florin Panea), Benvenuti (Dan Pavel), Otter (Filip Schwartz) sau Il Passo (Petru Chiriac, Corina Vlad), cât şi producătorii cu activităţi de retail, cum e cazul Musette (familia Bîtlan).

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank