2014-01-17

Noi proiecte pentru Cora România

În 2013, reţeaua de hipermarketuri a deschis două noi magazine clasice şi unul online, iar acum pregăteşte terenul pentru noi unităţi.

Cele două noi magazine au contribuit şi ele la creşterea vânzărilor Cora anul trecut. Astfel, reţeaua de hipermarketuri a încheiat anul 2013 cu vânzări în creştere cu 13,5% comparativ cu 2012, scrie Mediafax. "Anul 2013 a fost un an bun, încheiat cu o creştere de 13,5% a vânzărilor faţă de 2012, în contextul deschiderii a doua magazine, unul în iulie şi altul în octombrie", a declarat Ana Maria Florea Harrison, responsabil PR al Cora România.

 Cora România a lansat coradrive.ro, primul hipermarket online din România cu livrare de tip drive. Fot. Cora Romania

Cora a intrat anul trecut şi pe segmentul online prin intermediul coradrive.ro. Un alt retailer care a deschis un magazin online în 2013 este Carrefour.

Cora România a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri de 1,6 miliarde lei (359 milioane euro), în creştere cu 6% comparativ cu 2011, pe fondul deschiderii a două noi magazine. În schimb, profitul net al retailerului a scăzut anul trecut cu 38,5%, la 24,5 milioane lei (5,5 milioane euro).

Cele două hipermarketuri deschise de Cora anul trecut sunt situate în Constanţa şi Ploieşti. Anul trecut a marcat şi trecerea retailerului pe segmentul online, prin lansarea coradrive.ro.

Cora a deschis primul magazin în România în anul 2003. Dintre cele 12 magazine pe care compania le are în România, patru sunt la București și opt în provincie, la Constanța, Ploiești, Cluj-Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin și Bacău.

Anul 2014 marchează o schimbare importantă în piaţa de retail: până în luna aprilie toate magazinele Real vor fi rebranduite sub marca Auchan.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank