2014-01-23

Primul magazin Profi din 2014

Retailerul a deschis 63 de unităţi în 2013, precum si primul magazin din gheaţă din lume – PROFI Ice Store, la Bucuresti, şi plănuieste să menţină acest ritm şi în 2014.

Profi inaugurează astăzi la Cluj primul său magazin din acest an. “Avem experienta si resursele necesare atingerii acestui obiectiv, continuandu-ne strategia de a veni cat mai aproape de oameni si de nevoile lor”, afirma Pawel Musial, directorul general al magazinelor PROFI.

Profi Fot. Profi

Cu 14 magazine in oras si 22 in judet, Clujul este unitatea teritoriala cel mai bine reprezentata pe harta PROFI, dupa Bucuresti (24 magazine). Tot la la Cluj se afla si unul dintre centrele logistice PROFI.

Noua unitate din Cluj este situata pe strada Aurel Vlaicu nr.27, se intinde pe o suprafata totala de 391 m.p. si are o sala de vanzari de 230 m.p. Magazinul este cel de-al 8-lea in formatul City din municipiul Cluj, localitatea in care retailerul are cele mai multe unitati de acest tip. In momentul de fata, functioneaza un total de 18 magazine PROFI City.

Profi este cel de-al doilea mare lant de retail modern din Romania, are aproximativ 5000 de angajati si activeaza cu magazine in format standard, City si Mall in 107 localitati din 38 de judete.

Cum s-au extins retailerii în 2013

Segmentul de proximitate a fost puternic atacat de marii retaileri în anul 2013. Circa 300 de magazine noi au intrat în cele mai mare rețele internaționale, scrie revista Piața. Shop&Go de la Mega Image a fost cel mai dinamic concept, cu 66 de magazine noi, urmată de Profi cu 63 de noi puncte de vânzare. Express, franciza grupului Carrefour România a atras 41 de noi magazine iar Mega Image 37. Marketi și Billa au deschis 13, respectiv 10 magazine. Penny și Lidl au adus în piața de retail încă 30 de unități. La categoria hipermarketuri se remarcă nemții de la Kaufland cu 8 magazine, în timp ce Cora a deschis doar 2, iar Carrefour doar unul. Carrefour și Cora au deschis primele hipermarketuri online din România.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank