2014-02-03

H&M merge bine în România

Rețeaua celor 28 de unități H&M din România a înregistrat în anul fiscal 2013 vânzări de peste 100 milioane de Euro.

Vânzările retailerului suedez H&M în România au crescut cu 41% în anul fiscal 2013, încheiat la 30 noiembrie, la 893 milioane coroane suedeze (101 milioane euro), scrie Mediafax. În această perioadă retailerul de îmbrăcăminte a deschis 9 magazine noi și ajuns la o rețea de 28 de unități. Printre orașele în care au fost deschise magazine H&M anul trecut se numără București, Ploiești, Baia Mare și Botoșani. Tot anul trecut, compania a inaugurat primul magazin stradal pe Lipscani în București și a extins suprafața unității din Afi Palace Cotroceni.

H&M Fot. H&M

“Anul 2013 a fost încheiat puternic datorită colecției de toamnă, care a prins foarte bine, și a dus la o creștere de 13% a vânzărilor în moneda locală în cel de-al patrulea trimestru. Este un rezultat bun dacă luăm în considerare investițiile pe termen lung pe care le facem în domenii ca IT-ul, online-ul, brand-uri noi și promovarea produselor”, a declarat Karl-Johan Persson, CEO H&M.

Vânzările H&M la nivel mondial au urcat cu 9% în anul fiscal 2013, la 150 miliarde coroane suedeze (17 miliarde euro), în timp ce profitul net al companiei a avansat de la 16,8 miliarde coroane la 17,1 miliarde coroane (1,92 miliarde euro).

Primul magazin H&M din România a fost deschis pe 25 martie 2011, la parterul centrului comercial AFI Palace Cotroceni din București. Principalii competitori H&M de pe piața locală sunt brand-urile grupului spaniol Inditex, liderul pieței locale de fashion: Zara, Bershka, Pull & Bear, Massimo Dutti, Stradivarius, Oysho şi Uterque , dar și retaileri ca C&A, Takko, New Look și New Yorker.

Compania H&M (Hennes&Mauritz) a fost fondată în anul 1947, în Suedia, şi este listată la NASDAQ OMX Stockholm. Retailerul suedez are peste 3.100 de magazine în peste 50 de pieţe, inclusiv magazine deschise în sistem de franciză, și peste 100.000 de angajați. Cea mai mare piață a grupului H&M este Germania, urmată de Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Franța.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank