2014-02-08

Retailerul danez de mobilier JYSK se extinde în România

Grupul a intrat pe piaţa românească în 2007 prin magazine în franciză, iar în martie 2009 a devenit proprietarul unităţilor din România şi Bulgaria.

Afacerile din România ale retailerului danez de mobilier JYSK au crescut uşor anul trecut, iar grupul intenţionează să-şi extindă, pe termen mediu, reţeaua de magazine din România la 100 de unităţi, de la cele 14 locaţii pe care le deţine în prezent, scrie agenţia Mediafax.

mobila Fot. Sxc.hu

Pe piața locală de mobilă concurează companii ca IKEA, Elvila, kika, Lemet, Mobexepert, Casa Rusu, Rus Savitar, Neoset, o parte dintre aceștia extinzându-se și prin franciză în România

"Ne aşteptăm să vedem o îmbunătăţire a cifrei de afaceri pentru anul financiar 2013/14, deoarece tendinţa de uşoară creştere economică pare să continue şi în România. Încrederea consumatorilor continuă, însă, să rămână la un nivel scăzut în majoritatea ţărilor în care JYSK Group operează, îmbunătăţirea semnificativă a indicatorilor macro-economici fiind foarte puţin probabilă", a declarat agenţiei Mediafax Alexandru Bratu, country manager JYSK România şi Bulgaria.

Pe piața locală de mobilă concurează companii ca IKEA, Elvila, kika, Lemet, Mobexepert, Casa Rusu, Rus Savitar, Neoset, o parte dintre aceștia extinzându-se și prin franciză în România.

Cel mai important competitor Jysk, tot de origine suedeză, este IKEA. Marca IKEA a fost înregistrată în anul 1943 în Suedia, magazinul din Romania fiind cel de-al 253-lea deschis în a 35-a țară. IKEA deţine în România un singur magazin, deschis în 2007 în zona Băneasa din Bucureşti. Până în martie 2010, unitatea a fost operată în sistem de franciză de firma Moaro Trading, ulterior devenind parte a grupului suedez. IKEA operează la nivel mondial o rețea de peste 330 de magazine.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank