Big Mac-ul își face loc printre tăiței și orez

McDonald’s este cel mai mare lanț de restaurante de tip fast-food din țara noastră și al doilea ca mărime din întreaga lume, după Subway.
Luni
24.02.2014
McDonald’s a anunțat pe pagina oficială de Internet a companiei deschiderea restaurantului cu numărul 10.000 din Asia, Pacific, Orientul Mijlociu și Africa.
 

Pe 10 Februarie McDonald's a deschis oficial primul restaurant din Vietnam, în orașul Ho Chi Minh.„Suntem bucuroși să anunțăm deschiderea restaurantului McDonald’s cu numărul 10.000, din Vietnam, o țară care oferă o oportunitate extraordinară pentru dezvoltarea brand-ului nostru”, a declarat Don Thompson, CEO și președinte al McDonald’s.

Primul McDonald’s din Vietnam este operat în sistem de franciză și este accesibil celor care fac naveta și vor să aibă parte de o masă rapidă. Cel care conduce acest business este Henry Nguyen, un antreprenor cu experiență în domeniul gastronomiei.

Pe piața vietnameză activează deja competitori importanți ai lanțului de fast-food: KFC, Burger King, Starbucks și Pizza Hut.

McDonald's este cel mai mare lanț de restaurante de tip fast-food din țara noastră și al doilea ca mărime din întreaga lume, după Subway. În România compania deține un total de 67 de restaurante (32 în București și 35 în restul țării), dintre care șapte sunt francize: în Bacău, Brașov, Arad, Galați și Suceava. La nivel mondial McDonald's operează o rețea de peste 3.000 de restaurante în franciză.


Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe