Diana Vasiliu, Allen Car România : ”Zilele de 1 și 8 Martie sunt strâns legate de Mama mea”

"Le transmit femeilor din România să nu-și abandoneze propriile visuri și în niciun caz nevoile lor profesionale. Cred cu toată ființa mea că dacă o mamă își sacrifică acea parte din ea, copilul va simți greutatea sacrificiului și povara responsabilității pentru fericirea mamei sale. Însă dacă mama găsește un echilibru între devotamentul pentru copiii săi și propria sa devenire, am toată încrederea că familia întreagă va avea de câștigat."- Diana Vasiliu, terapeut Allen Car România.
Sâmbătă
01.03.2014
"Când stau câte o oră să-mi adorm copilul și mi se pare mai complicat decât Teoria Relativității, nu pot să nu mă întreb ’Oare cum a făcut mama?’".
 

Ce semnificație au pentru Dvs. zilele de 1 și 8 Martie?
Aceste zile sunt strâns legate de mama mea. Toată copilăria mea obișnuiam să complotez cu tata, sau mai bine zis el mă atrăgea în pregătirea cadoului pe care i-l ofeream mamei de 8 martie, asta după ce pe 1 martie primea cel mai frumos buchet de flori de la noi. Abia așteptam să cresc și să primesc și eu cadouri de Ziua Femeii. Iar de Mărțișor, adoram să mă uit la tarabele înșirate de-a lungul bulevardului principal din orașul în care am crescut. Nu aveam pe atunci noțiunea de kitsch. Sclipea? Era grozav!

Care este cel mai frumos mărțișor pe care l-ați primit/cadou de 8 Martie?
Niciodată nu mi s-a părut că merit mai mult acel buchet de flori, oferit de 8 Martie, decât anul trecut, când Ziua Femeii a devenit Ziua Mamei și pentru mine, băiețelul meu având atunci o lună și două zile. Simțeam că în sfârșit merit elogiul acelui buchet care, parcă pentru prima dată, nu mai era oferit din obligația unei sărbători, ci din suflet. Sau poate că eram eu extrem de nedormită și mi s-a părut cel mai frumos buchet din lume:) .

Care este femeia pe care o admirați cel mai mult?
Cred că odată ce ai copii, nu poți să nu-ți admiri mama și bunicile pentru treaba pe care au făcut-o, chiar dacă poate până atunci nu ai considerat de cuviință să le prezinți sincere felicitări pentru nopțile nedormite, unghiuțele tăiate și meniurile diversificate pe care ți le-au pregătit o viață. Nu știu alții cum sunt, dar eu când stau câte o oră să-mi adorm copilul și mi se pare mai complicat decât Teoria Relativității, nu pot să nu mă întreb cum oare a făcut mama? Așa încât admirația mea cea mai profundă își găsește locul în sânul familiei. Iar în afara mamei și a femeilor din familia mea, mă declar o admiratoare ferventă a tinerei Malala Yousafazi.

Diana Vasiliu este singurul terapeut anti-fumat Allen Carr din România. Decizia de a deschide prima clinică anti-fumat bazată pe metoda Allen Carr a luat-o după ce a citit cartea renumitului autor, care a ajutat milioane de oameni din întreaga lume să renunțe la viciul fumatului. Mai multe informații găsești în interviul pe care Diana l-a acordat portalului nostru: ”Mami salvează lumea”. Îi mulțumim încă o dată Dianei pentru că a acceptat să se alăture campaniei noastre Săptămâna Femeii!

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe