30 de minute de fitness încorporate în franciză

Cele peste 11.000 de centre FitCurves din întreaga lume numără peste 1 milion de membri.
Marţi
11.03.2014
FitCurves, cea mai mare rețea de fitness din lume dedicată femeilor, caută noi francizați pe piața românească.
 

”Fără machiaj, fără bărbați, fără oglinzi” - acesta pare să fie motto-ul oficial al rețelei de fitness FitCurves. Fondatorii lanțului de fitness, Gary și Diane Heavin, au creat în anul 1992 un program de 30 de minute care combină exercițiile fizice cu activitatea cardiovasculară, stimulată cu un echipament hidraulic. Trei ani mai târziu era deschisă și prima franciză FitCurves, iar în prezent, rețeaua numără 11.000 de cluburi de fitness, la care sunt înscriși peste un milion de membri. Primul centru FitCurves din România a fost deschis de Curves International Inc., cea mai mare franciză de fitness din lume, pe 12 noiembrie 2009, în zona Mall Vitan din București. În prezent, FitCurves deține în țara noastră două locații, deschise în sistem de franciză, ambele în București: cea din Vitan și încă una în Ghencea.

”Pe termen mediu ne dorim să ajungem la un număr de 20 de centre FitCurves în România, operate de francizați. Un club de fitness este ideal pentru toate localitățile care au peste 20.000 de locuitori”, spune Miklós Forgács, Managerul FitCurves, care se ocupă de dezvoltarea și coordonarea rețelei la nivel internațional.

Cei care vor să devină parteneri FitCurves trebuie să găsească un spațiu de 130-180 mp, de preferință în zonele cu trafic pietonal intens, cum sunt centrele comerciale. Francizații FitCurves beneficiază de exclusivitate teritorială și de materiale de marketing și advertising. Reprezentanții rețelei organizează regulat întâlniri corporate, unde deținătorii cluburilor pot să-și împărtășească experiența.

”La modul general, procesul de deschidere a unui club FitCurves se întinde pe o durată de 2-6 luni, iar după numai câteva luni va trece pe profit. Având în vedere întregul capital necesar pentru deschidere unui centru, investiția este recuperată în circa 2-4 ani”, spune Miklós Forgács.


Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe