”Super size it”- strategia McDonald’s în China

În anul 2010, McDonald’s a anunțat că este în cautare de francizați în mai multe regiuni din China, însă doar 5% dintre restaurantele companiei funcționează în sistem de franciză pe această piață.
Luni
24.03.2014
Reprezentanții companiei plănuiesc ca în următorii trei ani să dubleze numărul restaurantelor din China, franciza fiind principala modalitate de creștere.
 

Încă din 1955, anul când au fost puse bazele sistemului de franciză McDonald's, parteneriatele au jucat un rol extrem de important în dezvoltarea globală a gigantului lanț de fast-food. La nivel mondial, francizații McDonald's ocupă un procent de 80% din cele 30.000 de restaurante și generează 70% din profitul companiei. Cu toate acestea, modelul a eșuat însă în China din cauza reglementărilor legale la care este supusă franciza în această regiune.

McDonald's vrea însă să schimbe acest lucru. Compania plănuiește ca în următorii trei ani să dubleze numărul restaurantelor din China, franciza fiind principala modalitate de creștere. ”În următorii ani ne vom axa pe dezvoltarea în sistem de franciză, pentru a obține o creștere puternică și continuă în China”, arată reprezentanții companiei.

În perioada 1990-2010, numărul de restaurante McDonald's din China a înregistrat o creștere anuală de 17%, mult mai mică în comparație cu alte țări asiatice, cum ar fi Japonia. Cu toate acestea, în 2013, China a devenit a treia cea mai mare piață pentru McDonald's din întreaga lume.


Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015