2014-04-02

Stihl a dezvoltat o reţea de 300 de magazine în România

În cadrul reţelei s-au putut dezvolta afaceri consistente, unele dintre ele atingând o cifră de afaceri de 2-3 milioane de euro pe an.

Dealerii STIHL sunt societăţi distincte, careoperează sub franciza brandului german, atât magazine,cât şi service-uri. Suprafeţele pe care se desfăşoară activitatea unui dealer STIHL diferă. Minimul de spaţiu este de 40 mp, iar în unele cazuri atinge şi 2.000 mp.

Stihl Fot. STIHL

Stihl este cea mai vândută marcă de motoferăstrău la nivel mondial

loan Mezei, director general STIHL România, a declarat pentru ZF că îşi propune pentru anul 2014 o creştere a reţelei de dealeri cu 10-15%.

Din portofoliul STIHL România face parte o gamă completă de motoferăstraie, motocoase, foarfeci de gradină, emondoare de înălţime, suflante, pulverizatoare, tocătoare cu sac colector, curăţătoare, precum şi maşini de debitat şi burghie. În plus, pentru siguranţa utilizatorului, STIHL oferă o linie specială de echipament de protecţie.

STIHL este o afacere de familie originală din Germania, fondată în 1926 de către Andreas STIHL. Veniturile grupului în 2012 au fost de 2,7 miliarde de euro. STIHL numără peste 12.000 angajaţi, deţine 6 fabrici, 34 de centre naţionale de vânzare, fiind în contact cu 120 de importatori şi având o prezenţă în 160 de ţări. În prezent STIHL România importă motounelte sub brandurile STIHL şi VIKING.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank