Un nou restaurant KFC Drive Thru

KFC Palas Iaşi este al treilea restaurant de tip Drive Thru pe care compania îl deschide în România.
Vineri
01.06.2012
US Food Network, reţeaua care operează franciza KFC în România, a deschis al treilea restaurant KFC de tip Drive Thru din ţară.
 

Restaurantul este localizat în cadrul complexului Palas Iaşi şi a generat peste 25 de locuri de muncă. Pentru realizarea noii locaţii KFC (Kentucky Fried Chicken) de 410 metri pătraţi a fost necesară o investiţie de 400.000 de euro, notează smartfinancial.ro. Cifra de afaceri a noului restaurant este estimată pentru primul an de funcţionare la 800.000 de euro.

KFC Palas Iaşi este al treilea restaurant de tip Drive Thru pe care compania îl deschide în România. Primul restaurant de acest tip a fost deschis în 2009, la Sibiu, iar al doilea în luna mai a acestui an, la Arad. Restaurantele de tip Drive Thru au program non-stop şi oferă posibilitatea comandării direct din maşină.

Lanţul de restaurante KFC este operat în sistem de franciză. Licenţa pentru România a fost acordată în anul 1997 companiei US Food Network, controlată de omul de afaceri Gabriel Popoviciu. Acesta a adus în România şi francizele Pizza Hut şi PHD, operate prin firma American Restaurant System.

KFC numără 15 ani de activitate pe piaţa din România, perioadă în care a investit peste 17 milioane de euro în 42 de restaurante şi a creat peste 1300 de locuri de muncă. Pe piaţa locală, principalii competitori ai KFC sunt: McDonald s, cu o reţea de 64 de restaurante, Burger King, o franciză controlată de oamenii de afaceri Eli Davidai şi Marius Nasta, cu 6 unităţi, şi Subway.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015