Compania La Fântâna este prezență pe piața din România de peste zece ani.
Miercuri
16.04.2014
La Fântâna a achiziţionat distribuitorul Lavazza în România, compania urmând să preia 9.500 de aparate de cafea, care se adaugă celor 110.000 de watercoolere deservite în prezent.
 

La Fântâna, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de aprovizionare cu apă în sistem watercooler, a achiziţionat Blue Coffee Service, distribuitorul autorizat al cafelei Lavazza în România. Achiziţia se înscrie în strategia generală a companiei La Fântâna de consolidare a prezenţei pe piaţă şi de extindere a portofoliului de servicii şi produse. 

Strategia noastră este de a integra permanent produse şi servicii noi, astfel încât să surprindem aşteptările clienţilor noştri. Avem o reţea de distribuţie extinsă şi eficientă, care ne permite să dezvoltăm noi direcţii. Preluarea distribuţiei Lavazza este un prim pas, care marchează începutul unei etape noi în evoluţia companiei”, a declarat Cristian Amza, preşedintele boardului La Fântâna Group.

În 2013, La Fântâna a raportat o cifră de afaceri de 29 milioane de euro în România şi Serbia. Pe de altă parte, Blue Coffee Service a înregistrat în acelaşi an o cifră de afaceri de 9,7 milioane de euro.

În mai 2007, fondul de investiţii Innova Capital, cu sediul central la Varşovia, a cumpărat 92% din acţiunile grupului La Fântâna de la fondul Oresa Ventures şi de la Cristian Amza într-o tranzacţie de 35 de milioane de euro. În prezent, Innova Capital deţine 75,5% din acţiunile La Fântâna.


Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe