2014-06-03

O nouă viziune pentru kika

Akos Forras a preluat începând cu luna iunie operaţiunile kika în România, Ungaria, Cehia şi Slovacia. Noul CEO al kika îşi propune o creştere de 15% a afacerilor în România.

Potrivit portalului wall-street.ro, acesta a condus business-ul Quattro Mobili din Ungaria, parte a grupului Steinhoff, poziţie din care a reuşit să menţină stabilă afacerea cu mobilă.Obiectivul său din noua poziţie este alinierea kika la standardele grupului sud-african Steinhoff, ceea ce presupune introducerea de noi produse, reamenajarea spaţiului de vânzare a magazinului din zona Militari a Capitalei, schimbarea strategiei de marketing.

kika-RO Fot. kika-RO

kika ar putea deschide un nou magazin în zona Băneasa, lângă IKEA

Toate aceste măsuri ar trebui să se traducă la finalul anului fiscal într-o creştere de 15% a afacerilor din România.

Retailerul kika operează pe plan local un singur magazin, în zona comerciala Militari, care ocupă o suprafaţa de aproximativ 27.000 mp şi care a fost deschis în anul 2008. Pentru noile magazine compania ia în calcul suprafeţe mai mici, de 18.000-20.000 mp, chiar şi în zona Băneasa.

Principalul competitor al kika pe piaţa locală este IKEA care a fost operat în sistem de franciză până în martie 2010, după care a devenit parte din IKEA Group.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank