2014-06-12

Primul magazin modular din sud-estul Europei

Noul concept inaugurat de Profi la Sighișoara face ca magazine în format ideal să poată fi deschise în imediata vecinătate a cumpărătorilor.

“Ne aflam in fata unei revolutii in retail: am creat o noua tehnologie prin care vom putea ridica magazine cu format ideal in locuri pana acum inaccesibile retailului modern,” a declarat Pawel Musial, directorul general al PROFI Rom Food. “Noutatea absoluta este ca aceasta tehnologie ne permite nu doar sa construim  magazine aproape oriunde, ci si sa le marim sau sa le micsoram in functie de nevoi intr-un timp foarte scurt. ”

PROFI inaugureaza la Sighisoara primul magazin modular din sud estul Europei Fot. PROFI

Primul magazin modular are o suprafata totala de 327mp, cu o sala de vanzari de 200 mp.

De exemplu, un magazin amplasat intr-o zona unde numarul clientilor ajunge sa se dovedeasca insuficient pentru operare profitabila la marimea actuala, nu va mai trebui inchis, ci doar redimensionat in concordanta cu puterea de cumparare a zonei.  Astfel, in conditii benefice atat pentru ei, cat si pentru PROFI, cumparatorii de acolo nu vor mai fi lipsiti de vecinatatea unui magazin modern.

“Apreciem in mod deosebit faptul ca primul astfel de magazin modern se construieste la Sighisoara, orasul unde istoria si ideile noi, revolutionare se imbina atat de armonios,” a declarat Primarul municipiului, Ioan Dorin Danesan.

O astfel de unitate va putea fi si marita daca se va dovedi necesar, iar datorita avantajelor sale evidente, putem anticipa ca noul concept romanesc se va extinde puternic atat in cadrul retelei PROFI din tara, cat si in retelele altor retaileri din Romania si din strainatate.

“Un magazin modular se construieste de la zero in doua pana la patru saptamani, ceea ce il face deosebit de atractiv si din perspectiva chiriilor ridicate care trebuie platite oricum chiar din momentul preluarii terenurilor,” a aduagat Gaetan Pacton, directorul de dezvoltare al magazinelor PROFI.

Primul magazin modular este amplasat la Sighisoara, pe Str. Rozelor nr.1 a., intr-o zona pana acum inaccesibila retailului modern, pe locul unei foste piete de cartier. El are o suprafata totala de 327mp, cu o sala de vanzari de  200 mp.

Avand 227 de magazine si peste 5500 de angajati, PROFI este cel de al doilea mare retailer din Romania, tintind sa ajunga la aproximativ 400 de magazine in urmatorii ani.

 

 

Distribuie articolul

Comentează pe forum

4

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank