2012-06-05

Franciza „La Doi Paşi” se extinde în România

Reţeaua „La Doi Paşi”, lansată în martie 2012 de METRO Cash&Carry, reuneşte 200 de magazine în toată ţara.

În zona de nord a României au fost deschise cele mai multe magazine „La Doi Paşi”, respectiv 70 de unităţi, fiind urmată de regiunea de vest cu 68 de magazine şi zona de sud, cu 62 de magazine, potrivit unui comunicat al METRO Cash&Carry, citat de wall-street.ro. Fiecare magazin poartă însemnele francizei şi este amenajat conform standardelor stabilite de specialiştii retailerului.

La doi pasi-Metro

Franciza „La Doi Paşi” le permite proprietarilor de magazine să-şi păstreze independenţa financiară şi operaţională pe durata colaborării.

Programul este destinat micilor comercianţi independenţi din comerţul tradiţional. Francizorul le oferă acestora cursuri de instruire, consultanţă pe toată perioada desfăşurării parteneriatului şi asistenţă în programele de marketing. Franciza „La Doi Paşi” le permite proprietarilor de magazine să-şi păstreze independenţa financiară şi operaţională pe durata colaborării.

Francizaţii nu trebuie să plătească iniţial o taxă de franciză, potrivit zf.ro. Ei contribuie în fiecare lună cu 500-600 lei. Banii sunt utilizaţi pentru printarea pliantelor de promovare şi pentru alte acţiuni de marketing. Retailerii parteneri în proiectul „La Doi Paşi” nu sunt obligaţi să se aprovizioneze doar de la METRO.

Proiectul „La Doi Paşi” este al doilea lansat de germanii de la METRO Cash&Carry în ultimii doi ani, odată cu revenirea lui Dusan Wilms la conducerea companiei. Acesta a lansat şi proiectul METRO Punct - magazine cu o suprafaţă de circa 2.000-3.000 metri pătraţi, de câteva ori mai mici decât cele clasice.

Retailerul METRO Cash&Carry, parte a grupului METRO AG, este prezent în 30 de ţări cu peste 700 de magazine cash&carry (cu vânzare en-gros, pe baza unei legitimaţii de client). Retailerul german controlează în România o reţea formată din 32 de magazine – 26 clasice şi 6 Punct.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank