2014-06-25

Franciza din lumea salatelor

O rețea de 25 de restaurante, dintre care 12 sunt operate în sistem de franciză, vinde peste 170.000 de salate lunar.

Șase tineri antreprenori din Cluj, Mureș și Sălaj au exploatat subiectul alimentației sănătoase. În doar 24 de luni, SaladBox, brand-ul dezvoltat de aceștia, a ajuns la o reţea de 25 de unităţi în toată ţara şi 250 de angajaţi, scrie Ziarul Financiar. „SaladBox s-a născut din dorinţa de a oferi o alternativă mâncării de tip fastfood",  a declarat pentru ZF Dan Isai, unul dintre acționarii lanțului de restaurante.  

Salad Box Fot. Salad Box

Meniul restaurantelor SaladBox oferă produse precum salate din legume cu diferite sortimente de carne, supe cremă, deserturi, fresh-uri sau limonade. Compania îți oferă și posibilitatea să-ți creezi singur salata cu peste 30 de ingrediente.

 „Salata ca produs principal este o noutate, dar în acelaşi timp şi o necesitate în România, având momentan un «tiraj» de peste 170.000 de salate vândute lunar, 25.000 de supe cremă şi multe produse complementare", spune Dan Isai.

Brandul SaladBox este controlat prin patru firme: Salad Box, Bio Box, Strident Team SRL-D şi Emma Salad SRL-D. Ultima este cea care deţine primul punct de lucru al acestui brand în lulius Mall din Cluj-Napoca şi drepturile privind francizarea brandului.

Investiţia iniţială pentru primul punct, mai mic ca dimensiuni, a fost de aproximativ 20.000 de euro situat în lulius Mall Cluj-Napoca. în prezent, SaladBox este prezent în 25 de locaţii din13 oraşe, dintre care 12 în franciză. în Bucureşti, compania are restaurante în mallurile Promenada şi Afi Cotroceni. Celelalte orașe în care este prezent brand-ul sunt Alba-Iulia, Arad, Baia Mare, Constanța, Iaşi, Ploieşti, Oradea şi Timişoara.

 

Distribuie articolul

Comentează pe forum

4

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank