Paralela 45: Grecia surclasează Turcia în topul preferinţelor turiştilor romani

„Anul acesta am mers personal în căutarea unor noi destinaţii în Grecia, am vizitat insulele Lesbos, Chios, Samos, apoi în iunie Peloponez, Costa Navarino, Mykonos, Santorini, iar apoi Naxos şi Păros, cele două din urmă fiind în exclusivitate disponibile la Paralela 45. 80% dintre hotelurile ofertate sunt alese şi verificate de mine, avem atât variante premium, cât şi unele cu raport excelent calitate-pret” - Alin Burcea.
Joi
24.07.2014
Trendul ascendent al insulelor greceşti se menţine şi în acest an, gradul de ocupare al acestora crescând cu 10%.
 

Numărul de chartere care pleacă din România spre Grecia va depăşi în premieră în acest an numărul de zboruri spre Antalya şi celelalte staţiuni din Turcia, ducând un număr de peste 110.000 turişti romani către insulele elene, faţă de aproximativ 90.000 către Turcia.

Grecia este în creştere, iar acest lucru l-am previzionat încă de la finalul lui 2013, când deja aveam mai multe rezervări early booking decât în anii trecuţi. Grecia a câştigat în preferinţele romanilor pentru că are o varietate mult mai mare de hoteluri, de la una la cinci stele, iar preţurile au tot scăzut. Turcia în schimb, datorită cererii mari din ultimii ani a mărit tarifele cu 3-5%. Totodată creşterea se bazează şi pe majorarea numărului de chartere inclusiv cu plecări naţionale”, a explicat dl. Alin Burcea, preşedinte Paralela 45.

Un turist plăteşte în medie pentru o săptămână în Grecia, cazare plus avion aproximativ 500 de euro, în timp ce un pachet în Turcia costă 700 euro. Romanii tind să renunţe însă la facilităţile all inclusive din Turcia în favoarea unui preţ mai mic pentru Grecia.

Destinaţiile greceşti din portofoliul Paralela 45 includ Evia, Halkidiki, Thassos, Paralia Katerini, Corfu, Chios, Lefkada, Lesbos, Zakynthos, Parga, Kamena Vourla, Kefalonia, Vrachos Beach, Samothraki, Skiathos, Skopelos, Samos, Kanali, Pelion, Volos, Tolo, Riviera Olimpului, Sivota şi Loutraki.

Paralela 45 este singura agenţie de turism care a inclus insulele Naxos şi Paros în oferta turistică de anul acesta. Naxos, cea mai mare insulă din Arhipelagul Cycladelor, se remarcă prin plajele lungi, cu nisip foarte fin şi cu ape limpezi, turcoaz. Satele situate în câmpiile fertile sau pe malul mării sunt foarte interesante: în primul rând pentru că sunt autentice şi păstrează numeroase elemente arhitecturale din trecut – fundaţii de piatră, mănăstiri, turnuri de apărare. Paros este o insulă liniştită, din zona centrală a mării Egee, principala sa caracteristică fiind marmură albă.

Paralela 45 este una dintre agențiile de turism care se dezvoltă în sistem de franciză în România. ”Pentru a obține franciza Paralela 45, trebuie, în primul rand, să vă precizați intenția, insotita de C.V-ul actionarului societatii. Trebuie sa obtineti un spatiu (proprietate sau inchiriere). Este extrem de important cine va lucra in această agenție”, se arată pe site-ul companiei.

O altă companie cu acționariat 100% românesc care oferă licență de franciză este EXIMTUR. Prin intermediul francizei EXIMTUR, atât agențiile de turism care există deja pe piață, cât și cele nou înființate de către alte entități interesate, au posibilitatea integrării într-o rețea funcțională de agenții de călătorii, capabilă să furnizeze servicii complexe și complete în acest domeniu, în conditiile păstrării independenței afacerii. Mai multe informații despre franciza EXIMTUR găsești în catalogul nostru de francize.


Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe