2014-07-31

Oraşul lalelelor intră pe harta francizei FlorideLux

FlorideLux a deschis a cincea florărie offline din ţară, la Piteşti, oraş în care piaţa de flori este estimată la peste două milioane euro.

Un studiu intern realizat de FlorideLux arată că în judeţul Argeş florariile locale înregistrate oficial au cumulat împreună o cifră de afaceri de 2,1 milioane euro în 2013. Potrivit reprezentanţilor FlorideLux, 25% din această sumă reprezintă venituri din evenimente, 30% din vanzările efectuate în sezoanele înalte de tip 1-8 martie, 14 februarie sau Crăciun, iar restul sunt venituri din diverse evenimente.

Franciza FlorideLux a ajuns la Pitesti Fot. FlorideLux

FlorideLux Pitești este a cincea florărie deschisă în mai puțin de 1 an, după Brașov, Iași, Cluj și Arad.

"Industria de floristică din Piteşti se bazează în special pe comerţul stradal, preţurile fluctuând în funcţie de sezon şi de cerere. FlorideLux Piteşti aduce în primul rând un comerţ civilizat, alături de livrare gratuită în oraş", a declarat, într-un comunicat, Marius Dosinescu, CEO şi fondator FlorideLux.

Potrivit lui Dosinescu, piteștenii sunt clienți de floristică inteligenți și sensibili, care rezonează atât cu aranjamentele deosebite, ieșite din comun, ce epatează, cât și cu prospețimea și naturalețea florilor de sezon. Printre cele mai căutate flori din Pitești se numără trandafirii, crizantemele, crinii și aranjamentele cu flori de sezon, alături de bonsai și plante de apartament înalte.

În perioada 10-20 august, și aici vorbim și de Sfânta Marie, în data de 15 august, florăria pregătește o promoție specială pentru toți clienții FlorideLux Pitești: o cutie de praline fine gratuită pentru cumpărături de peste 25 lei în magazin, iar viitorii miri care au nuntă în toamnă, și părinții ce se pregătesc de începutul de an școlar, vor avea parte de promoții de nerefuzat”, a concluzionat fondatorul FlorideLux.

În iunie 2014, FlorideLux a atras în acționariat companiile Mediafax Group, una dintre cele mai importante companii media din România, și BAC Investment Banking, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de consultanță în fuziuni și achiziții. Acestea controlează împreună 35% din grupul FlorideLux.

Florăriile FlorideLux, cu o experiență de peste 10 ani pe piața din România, oferă produse și servicii de calitate precum buchete și aranjamente florale, coșuri cadou, aranjamente flori funerare, cadouri business, concepte florale de anvergură, design profesional pentru Crăciun și alte evenimente importante, cu livrare oriunde în România. Din iulie 2013, grupul FlorideLux s-a extins la nivel global, prin afilierea la ”1800Flowers.com” şi alăturarea la cea mai mare rețea de florării din lume, Bloomnet, lucru ce permite și livrarea rapidă de buchete oriunde în lume. Primele francize FlorideLux au fost deschise în Brașov, Cluj, Arad, Pitești și Iași.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank