Piața fast-food din Rusia va crește în următorii ani

Whopper-ul a fost ales ca fiind cel mai iubit burger din Statele Unite ale Americii şi şi-a păstrat titlul de "Best Tasting Burger" (cel mai gustos burger) până în zilele noastre.
Joi
07.06.2012
Un lanț american de restaurante de tip fast-food plănuiește să se extindă pe piața rusă.
 

VTB Capital, divizia de investiții a băncii VTB din Rusia, Burger King Corporation și Burger Rus, cel mai mare francizat Burger King din Rusia, au încheiat un parteneriat de tip joint-venture prin care cele 3 entități au înființat o companie mixtă. Obiectivul acesteia este să deschidă câteva sute de restaurante Burger King în Rusia în următorii ani, potrivit vtbcapital.com. Compania nou înființată este master francizat al Burger King Europe GmbH, corporația de la care a obținut și drepturile exclusive de dezvoltare a lanțului de restaurante prin franciză în Rusia.

Burger King a intrat pe piața rusă la începutul anului 2010, unde a deschis până în prezent 57 de restaurante. Principalul concurent al companiei este McDonald's care este prezent în Rusia de peste 20 de ani.

Burger King Corp este al doilea lanţ de restaurante fast food ca mărime din lume, având aproape 12.000 de restaurante în 75 de țări. Aproximativ 90 % din restaurantele Burger King sunt operate în franciză.

Ideea Burger King le aparține lui James W. McLamore şi David Edgerton care au fondat acest concept în anul 1954, în Miami, Florida. Cei doi antreprenori au achiziționat dreptul de franciză pe plan mondial pentru compania lor.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist