Piața fast-food din Rusia va crește în următorii ani

Whopper-ul a fost ales ca fiind cel mai iubit burger din Statele Unite ale Americii şi şi-a păstrat titlul de "Best Tasting Burger" (cel mai gustos burger) până în zilele noastre.
Joi
07.06.2012
Un lanț american de restaurante de tip fast-food plănuiește să se extindă pe piața rusă.
 

VTB Capital, divizia de investiții a băncii VTB din Rusia, Burger King Corporation și Burger Rus, cel mai mare francizat Burger King din Rusia, au încheiat un parteneriat de tip joint-venture prin care cele 3 entități au înființat o companie mixtă. Obiectivul acesteia este să deschidă câteva sute de restaurante Burger King în Rusia în următorii ani, potrivit vtbcapital.com. Compania nou înființată este master francizat al Burger King Europe GmbH, corporația de la care a obținut și drepturile exclusive de dezvoltare a lanțului de restaurante prin franciză în Rusia.

Burger King a intrat pe piața rusă la începutul anului 2010, unde a deschis până în prezent 57 de restaurante. Principalul concurent al companiei este McDonald's care este prezent în Rusia de peste 20 de ani.

Burger King Corp este al doilea lanţ de restaurante fast food ca mărime din lume, având aproape 12.000 de restaurante în 75 de țări. Aproximativ 90 % din restaurantele Burger King sunt operate în franciză.

Ideea Burger King le aparține lui James W. McLamore şi David Edgerton care au fondat acest concept în anul 1954, în Miami, Florida. Cei doi antreprenori au achiziționat dreptul de franciză pe plan mondial pentru compania lor.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015