Un startup românesc vrea sa iți aducă contabilul în buzunar

Clienţii ContaKeeper pot emite facturi online, pot urmări plata acestora și pot trimite în mod automat notificări de plată beneficiarilor.
Marţi
16.09.2014
Contakeeper, un startup românesc fondat în urmă cu un an, anunță lansarea unei platforme online de înregistrare și emitere a documentelor financiar-contabile destinată micilor întreprinzători.
 

“În calitatea noastră de antreprenori, am schimbat în trei ani cinci firme de contabilitate, cam toate firme de apartament, cu un nivel extrem de scăzut de profesionalism. O firmă aflată la început de drum are nevoie de un minim de susținere și din partea contabilului, el e cel ce te poate ajuta să iei decizii corecte sau îți poate îngropa afacerea din nepăsare”, declară într-un comunicat de presă al companiei Diana Oțelea, co-fondator ContaKeeper și director financiar la o agenție de publicitate din București. “Am creat ContaKeeper în primul rând pentru a ne ușura nouă munca și pentru a fi mai repede și mai bine informați în ceea ce privește indicatorii financiar-contabili ai firmelor din grup”.

ContaKeeper este practic un contabil pe care îl porți mereu la tine în buzunar, clienții platformei având acces la toate rapoartele contabile. Ei pot emite facturi online, pot urmări plata acestora și pot trimite în mod automat notificări de plată beneficiarilor. În ceea ce privește cheltuielile, clienții ContaKeeper trebuie doar să uploadeze o poză sau un scan al documentelor contabile. Mai departe, echipa de contabili se ocupă de înregistrarea acestora, de întocmirea declarațiilor fiscale și depunerea lor la Administrația Financiară în termenele prevăzute, de evidența salariilor, întocmirea OP-urilor pentru furnizori și taxe locale, completarea documentelor de leasing sau credit.

In plus, aplicația oferă posibilitatea clienților de a-și compara diverși indicatori financiari cu aceia ai unor companii similare, oferind astfel o imagine mai clară a performanței financiare.

Piața țintă este cea formată din PFA-uri și SRL-uri aflate în primii ani de existență, iar varianta public beta va fi momentan disponibilă doar în București. Clujul va fi servit până la sfârșitul acestui an, iar în 2015 va fi disponibil în toată țara. Micii întreprinzători care vor decide să se înroleze pe platformă vor avea acces gratuit la serviciu pentru 6 luni, urmând ca apoi să platească un abonament lunar începând de la 49 EUR.

Despre companie
ContaKeeper s-a înființat în 2013, cu o investiție de 75.000 EUR, ca un spin-off din Marks - birou local de consultanță de business și comunicare, printre clienții căruia se numără Banca Transilvania, UniCredit Țiriac Bank, Groupama, FAN Courier, Genpact.

 


Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe