2014-10-01

Starbucks a ajuns la 8 cafenele în Bucureşti

După ce la finalul verii a deschis o cafenea în oraşul de la malul mării, Starbucks şi-a îndreptat atenţia către cea mai importantă zonă de birouri din Capitală.

Corporatiştii din Pipera îşi vor putea începe ziua de lucru în compania unei cafele Starbucks. Cea mai recentă unitate a lanţului de cafenele a fost deschisă la parterul clădirii D a complexului de birouri Novo Park (complexul este format din şapte clădiri de birouri), dezvoltat de compania Genesis Development, deţinută de omul de afaceri Liviu Tudor.

Starbucks

Starbucks numara 11 unităţi, dintre care 8 în Bucureşti şi câte una în Constanţa, Cluj-Napoca şi Timişoara.


"Deschiderea acestei cafenele Starbucks reprezintă un pas firesc şi necesar pentru noi, un segment important din clienţii noştri activând sau având locul de muncă în clădirile de birouri din această zonă", a declarat într-un comunicat de presa Costin Gheorghiu, district manager Starbucks România.

Până la sfârşitul acestui an, compania vrea să ajunga la 18 cafenele pe piaţa locală. În prezent, reteaua Starbucks numara 11 unităţi, dintre care 8 în Bucureşti şi câte una în Constanţa, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Starbucks a intrat pe piaţa din România în aprilie 2007, cand a deschis prima cafenea din Europa Centrală şi de Est, ca rezultat al unui joint-venture încheiat cu partenerul său european, grupul elen Marinopoulos. Grecii au pierdut franciza lanţului de cafenele în România, acţionariatul fiind schimbat la începutul acestui an cu un joint venture între mai mulţi antreprenori bulgari şi compania-mamă.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

4

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank