2014-10-08

Afacerile cu jucării merg bine

Retailerul grec Jumbo continuă expansiune în țara noastră. Potrivit informațiilor de pe site-ul companiei piața din România prezintă semne de maturitate și îmbunătățiri semnificative.

Anul trecut, aproximativ în aceeași perioadă un nou magazin pentru cei mici (dar și pentru cei mari) ne lua ochii în București și în Timișoara. Retailerul grec Jumbo deschidea primele magazine din România cu mii de jucării pentru copii, dar și cu diverse accesorii și ornamente pentru casă și viața de zi cu zi. Planurile retailerului nu se opresc însă aici. Până la finalul acestui an, Jumbo vizează zonele în care are deja magazine, vestul și sudul țării, respectiv orașele Oradea și București unde va deschide două magazine noi.

Jumbo deschide primul magazin din Romania Fot. Jumbo Gr

Românii cumpără jucării, în medie, de 3 până la 5 ori pe an, iar coşul mediu la o singură comandă are o valoare de circa 100 de lei.

România a reprezentat, în anul financiar iulie 2013-iunie 2014, 1,63% din cifra de afaceri a grupului și a contribuit cu 1.44% la profitul din operațiuni”, se arată în raportul anual al grupului, citat de Mediafax. Drept urmare, grecii și-au etalat și o parte din planurile pentru anul viitor. În prima jumătate a anului 2015, Jumbo va deschide încă un magazin la Arad.

Magazinele Jumbo sunt prezente pe piața din Grecia de 26 de ani și au suprafață medie de 8.600 de metri pătrați. Cele două magazine din țara noastră au 12.000 mp, respectiv 13.000 mp. Jumbo comercializează cinci categorii mari de produse, cu accent pe jucării, care generează peste 30% din vânzările totale. Magazinele vând și produse adresate bebelușilor, produse sezoniere, dar și produse destinate locuinței. Un magazin are aproximativ 22.000 de articole, cu un preț mediu de 4,99 de euro.

În prezent, magazinele Jumbo pot fi găsite în Grecia (51 de unități), Bulgaria (7 unități), Cipru (3 unități) și în alte două țări unde funcționează în sistem de franciză: Albania și Macedonia.

 

Distribuie articolul

Comentează pe forum

4

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank