Grupul Accor este prezent în București cu brandurile Novotel, Pullman și Ibis. Recent, a fost deschis și un hotel Mercure în Capitală, de către o familie de medici stomatologi.
Marţi
02.12.2014
Lanțul hotelier a semnat un acord prin care a achiziționat o parte din hotelurile Accor în Europa Centrală, inclusiv în România.
 

Orbis este cel mai mare lanț hotelier din Polonia, numârând un total de 12 mii de camere în 63 de hoteluri. Atât în Polonia, cât și în statele baltice, hotelurile sunt operate sub brand-urile Sofitel, Novotel, Mercure, Ibis, Ibis Styles, Ibis budget. Portofoliul internațional va crește după semnarea contractului cu partenerul francez Accor. Parteneriatul stabilește achiziționarea a 46 de hoteluri din Europa Centrală pentru cosiderabila sumă de 142,3 milioane de euro. Orbis devine astfel singurul grup care deține licența Accor în 16 țări, inclusiv în România, Republica Moldova, Ungaria, Croația și Serbia.

 

Tranzacția se pliază perfect pe obiectivele noastre întrucât demult ne doream să ne extindem în regiune. În urma negocierilor cu Accor, licența a fost extinsă de la 10 la 16 țări, iar durata acesteia a crescut de la 15 la 20 de ani. Considerăm că am plătit un preț corect. Acest lucru ne-a fost confirmat și de analiștii noștri. În prezent, Orbis deține mulți bani în numerar, drept urmare nu a fost necesar să ne împrumutăm de la bănci”, a declarat Gilles Claive, CEO Orbis.

Potrivit firmei de consultanța poloneze Horwath HTL, în orașele Wroclaw, Poznan, Gdansk, Lodz și Szczecin lanțul hotelier operează peste 50% din numărul total de camere. În Varșovia și în Katowice procentul depășește 80%. În anul 2013, experții au observat o încetinire a investițiile din domeniul hotelier. Când vorbim despre orașe mari, cele mai multe hoteluri au fost deschise în Lodz- cinci. Alte 3 au fost deschise în Varșovia și câte două în Krakovia și în Wroclaw.

Orbis în Europa Centrală și de Est

Lanțul hotelier polonez deține 63 de hoteluri în Polonia și 43 în străinătate. Alte 8 sunt în proces de construcție. Toate acestea diferă în funcție de clasificarea oficială- de la 1 stea la 5 stele.

Numărul total al unităților grupului Orbis Hotel, atât în Polonia, cât și în străinătate, va ajunge în curând la 110. Cumpărăm hoteluri care sunt în stare bună, localizate în marile capitale europene. Orbis are deja personal care lucrează în mediul internațional, care înțelege perfect business-ul din regiune. Suntem convinși că Orbis și companiile care operează în aceste piețe vor beneficia de o bună cooperare reciprocă”, a declarat Ireneusz Węgłowski, vicepreședinte al grupului Orbis.

Unul dintre principalele criterii pentru includerea în grupul Orbis este localizarea și dimensiunile hotelului deținut de antreprenor. Strategia de dezvoltarea nu vizează numai orașele mari, ci și cele mai mici, în care grupul Orbis nu este deocamdată prezent. Cea mai importantă condiție este ca orașul să aibă potențial de business și să fie un punct de atracție turistică. Deținătorul hotelului nu trebuie să aibă experiență în industria hotelieră, întrucât va primi sprijin pentru derularea activităților zilnice, în fiecare stagiu al dezvoltării facilităților hotelului, cât și în domeniul rezervărilor, marketingului și suport în toate operațiunile curente.

Articol publicat de portalul Franchising.pl, preluat de Franchising.info.ro.


Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum