2014-12-29

Luni, după Crăciun

Unul dintre cele mai iubite lanţuri de cafenele din România le face o surpriză moldovenilor.

Intrat pe piaţa din România în urmă cu 8 ani, Starbucks, cel mai mare lanţ de cafenele din lume, inaugurează astăzi prima cafenea din nord-estul României, la Iaşi. Aceasta va fi situată în Palas Mall, în zona intrării principale. Compania are în plan, de asemenea, să mai deschidă încă o cafenea la Palas.   

Starbucks Fot. Starbucks

Noua cafenea oferă cele mai căutate sortimente de băuturi Starbucks - Caramel Macchiato, Caffè Latte, Cappuccino, gama de băuturi reci Frappuccino, dar şi ceaiuri şi ciocolată caldă, alături de o gama variată de prăjituri şi produse de patiserie.

„Prin noua cafenea Starbucks deschisă la Iaşi facem încă un pas în strategia noastră de dezvoltare. Am decis sa fim prezenţi în cel mai frumos oras din inima Moldovei pentru a le oferi ieşenilor experienţa Starbucks şi atmosfera specială a cafenelelor noastre”, a declarat Bogdan Guzga, district manager Starbucks România.
 
Cafeneaua se va extinde pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, iar vara va fi completată de o terasa de 100 de metri pătraţi. Deşi această locaţie va fi axată în jurul conceptului de take-away, ieşenii vor regăsi aceeaşi calitate şi aceleasi produse premium ca şi in restul locaţiilor.

 Starbucks a intrat pe piaţa din România în aprilie 2007, cand a deschis prima cafenea din Europa Centrală şi de Est, ca rezultat al unui joint-venture încheiat cu partenerul său european, grupul elen Marinopoulos. Grecii au pierdut franciza lanţului de cafenele în România, acţionariatul fiind schimbat la începutul acestui an cu un joint venture între mai mulţi antreprenori bulgari şi compania-mamă.

Reţeaua Starbucks din România numără în prezent 12 unităţi, dintre care 8 în Bucureşti şi câte una în Constanţa, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi. Noua cafenea din Palas Mall Iaşi va concura cu brand-uri ca C House Lounge Cafe, Cafe Papillon, Filicori Zecchini, Graffiti Cafe, Quartz Cafe Lounge.

 

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank