Magazinele 1 Minute comercializează produse de patiserie şi sandwich-uri preparate în magazin, cafea, tabac, băuturi răcoritoare sau reviste/cărţi.
Marţi
30.12.2014
O reţea de magazine de proximitate oferă o afacere la cheie cu o investiţie începând de la 1.300 euro.
 

Vedem continuu la ştiri cum magazinele de cartier dispar din cauza supermarketurilor. Motivul principal pare să fie preţul mai mic pe care magazinele mari îşi permit să-l ofere şi promoţiile acestora. Există însă o reţea de magazine de proximitate care a anunţat planuri ambiţioase pentru 2015. Este vorba despre 1 Minute, brand-ul polonez deţinut de LS Travel Retail România, compania care deţine reţelele Inmedio sau Relay, dar şi franciza restaurantului Subway din Gara de Nord.

Magazinele 1 Minute sunt poziţionate foarte bine, în clădiri de birouri sau în terminale de transport, cum ar fi aeroporturile. Ele comercializează produse de patiserie şi sandwich-uri preparate în magazin, cafea, tabac, băuturi răcoritoare sau reviste/cărţi. Primul magazin 1 Minute din România a fost deschis pe 26 august 2011, în prezent existând 12 unităţi în România.

Anul viitor, 1 Minute se va dezvolta pe doua formate uşor diferite, potrivit reprezentanţilor companiei, scrie Wall-Street.ro. Vor fi păstrate locaţii din zonele de tranzit- aeroport, gări, metrou- unde va fi implementat formatul 1 Minute convenience, respectiv formatul 1 Minute premium pentru centrele de afaceri.

“Din punctul de vedere al dezvoltării reţelei de convenience, în următorii doi ani ne aşteptăm să urmărim planul de expansiune, plan care prevede între 10 şi 15 magazine noi/an, alături de o consolidare a reţelei existente”, a declarat Petruţa Ioniţă, director marketing & store 1 Minute.

Pentru brand-ul  1 Minute, LS Travel caută francizaţi în oraşele mari din România. Investiţia necesară pentru deschiderea unui magazin variază între 1.300 şi 2.700 de euro, iar contractul se încheie iniţal pentru 3 ani.

Segmentul de proximitate a fost atacat şi de retaileri mari, cum ar fi Metro, cu franciza La Doi Paşi, Carrefour cu franciza Express şi Mega Image cu Shop&Go. Spre deosebire de 1 Minute, cei 3 retaileri s-au axat în principal pe locaţii de cartier. Rămâne de văzut care va fi soarta francizelor de cartier, ţinând cont că studiile specialiştilor nu sunt favorabile. Potrivit acestora, anul viitor mai multe magazine de cartier vor fi închise, iar extinderea acestora se va diminua.

 


Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

KFC și Pizza Hut merg la munte

O sa le meagra bine sigur. Multa bafta!_________________________________Steve WorksPizzeria Napoli

4 Declaratii
Final 04.07.2015
Franciza Express se extinde și în afara Bucureștiului

Provincia a ramas de izbeliste...umblam ca bezmeticii dupa un loc de munca si cu sanse minime

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Retailerii cu cele mai multe reclame în perioada Paştelui

Nu ma asteptam ca Metro sa fie cap de lista la reclame...

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca romanii s-ar intoarce acasa.Toti si-ar dori dar aici ce sa faca?

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Numai cand privesti fotagrafia atasata si papilele gustative o iau razna...Cui nu i plac dulciurile?

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Inutil sa adaug ploaia torentiala din cavitatea bucala...minunat ca apar si alte produse pentru ca numarul celor  "dulci" (medical) din pacate este in crestere

3 Declaratii
Final 08.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Romanii stiu sa sarbatoreasca si fara dulciuri nu ar mai fi sarbatoare...fara cozonac este imposibil sa sarbatoresti Sfintele sarbatori pascale

3 Declaratii
Final 07.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca pe langa piata de desfacere am fi si producatori de orice...ceva care sa ne dea un raspuns la intrebarea:ce lasam in urma noastra ?

4 Declaratii
Final 27.04.2015