2015-01-06

Franciza în familie

O antreprenoare din Ardeal dezvoltă o reţea de franciză dedicată familiilor care vor să gestioneze o afacere.

Este vorba Ildiko Ballok- fondatoarea Babo, un lanţ de magazine dedicate bebeluşilor, părinţilor şi bunicilor. Babo comercializează produse pentru toate buzunarelele. Clienţii pot cumpăra scutece, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi,  alte produse şi accesorii pentru cei mici, dar şi şampoane, detergenţi şi alte produse pentru eliminarea mirosurilor din locuinţe. Unele produse, cum ar fi scaunele de masă, premergătoarele sau cărucioarele pot fi închiriate din magazin.

Babo, un lanţ de magazine dedicate bebeluşilor, părinţilor şi bunicilor Fot. Babo Mania - Magazinul Babo din Hunedoara

Babo comercializează scutece, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, alte produse şi accesorii pentru cei mici, dar şi şampoane, detergenţi şi alte produse pentru îndepărtarea mirosurilor.

Majoritatea magazinelor Babo funcţionează pe bază de franciză. „Am creat lanţul de magazine Babo tocmai pentru a oferi o posibilitate, o alternativă acelor familii care se simt capabile de acest lucuru şi se pot regăsi în ideologia Babo”, spune Ildiko Ballok fondatoarea brand-ului.  „Împreună puterea creşte, spune o zicală. Scopul meu este tocmai acesta, de a crea o uniune destul de puternică pentru a concura cu marile hipermarketuri”.

Ildiko Ballok susţine că prin intermediul francizei vrea să ofere cât mai multor familii posibilitatea să opereze o afacere funcţională pe timp de criză. Babo se clădeşte din familii. Fiecare magazin este un stâlp. În fiecare stâlp este o poveste unică, despre o familie, care doreşte ceva mai mult de la viaţă”, a declarat într-un interviu fondatoarea brand-ului.

Magazinele Babo pot fi găsite în Vatra Dornei, Bistriţa, Cluj Napoca, Baia Mare, Dej, Câmpia Turzii, Alba Iulia, Sibiu, Şimleul Silvaniei, Zalău şi Hunedoara.

Deşi pe piaţă există deja un număr ridicat de magazine dedicate copiilor, o afacere în acest domeniu poate fi continuare un succes. Potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare 360insights, părinţii cheltuiesc circa o treime din venituri pentru copii, indiferent de educţie, poziţie socială sau regiune geografică.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

4

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank