Afacere din moşi-strămoşi

Prima Simigerie Petru a fost deschisă în anul 2009, în Piatra Neamţ, în aporpiere de locul în care se afla în 1939 simigeria străbunicului.
Luni
12.01.2015
Poţi face profit cu un concept care vinde produse cu preţuri începând de la 1 leu? Franciza Petru ne oferă răspunsul.
 

Povestea simigeriilor Petru începe în anul 1939, când un strămoş al familiei care administrează astăzi reţeaua de covrigării deschidea prima brutărie – simigerie Petru. Strănepoţii lui Petru ne oferă, din 2009, produse care respectă reţeta de familie, cu o tradiţie de trei sferturi de veac. Gustul de odinioară al covrigilor este în continuare în topul preferinţelor românilor dovada fiind dată de numărul extins al simigeriilor Petru, care s-au extins prin franciză în toate colţurile ţării.

Un covrig, fie că este simplu, cu sare, mac, ciocolată sau transformat în covridog este deseori alegerea preferată de românii  care vor să-şi astâmpere foamea cu o gustare luată pe fugă. Simigeriile Petru vin în întâmpinarea antreprenorilor care doresc o afacere în acest domeniu cu un sistem de franciză care, potrivit reprezentaţilor companiei,  „reflectă un amestec de experienţă, tradiţie, gust şi rigoare pentru calitate”.

„Pentru a vă ajuta să iniţiaţi afacrea şi să păstraţi standardele Simigeriei Petru, vă vom oferi un training iniţial pentru Dvs în calitate de francizat, pe care să îl efectuaţi mai departe cu echipa la noul punct”, arată reprezentanţii Petru în descrierea sistemului de franciză.

Pentru a deschide o simigerie Petru este nevoie de un spaţiu cu dimensiuni de aprox. 25-40 mp, într-o zonă cu trafic pietonal intens. Valoarea aproximativă a investiţiei pentru franciza Petru este de circa 20.000 de euro, iar aceasta poate fi recuperată în circa 8-12 luni.

Covrigăriile au un potenţial ridicat de dezvoltare, în toate oraşele cu o populaţie de peste 10.000 de locuitori. Covrigii sunt consumaţi de toate categoriile sociale, sunt de post, iar gama diversificată de produse din care poţi alege: cu mac, ciocolată, mere, caşcaval etc creşte numărul de consumatori ai acestui produs. În afară de Petru, a altă simigerie care se dezvoltă în sistem de franciză este Luca.


Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe