Din New York în Bucureşti, în paşi de dans

Arthur Murray este cel mai mare lanţ de studiouri de dans din lume.
Marţi
13.01.2015
Doi profesori de dans vor să dezvolte în România una dintre cele mai vechi francize din Statele Unite.
 

Fie că sunt făcute pur şi simplu ca hobby sau relaxare, fie că sunt necesare pentru un anume eveniment, cursurile de dans sunt din ce în ce mai căutate şi pot sta la baza unei afaceri de succes din România. Aceasta este premisa de la care au plecat Lucian şi Sarah Stănilă, 2 antreprenori care în toamna anului trecut au adus în România, prin master franciză, şcoala de dans Arthur Murray. Planul de dezvoltare al Arthur Murray vizează deschiderea a cel puţin 10 studiouri de dans în următorii 5 ani în marile oraşe din ţara noastră.

Dezvoltarea reţelei de şcoli de dans în România este realizată prin compania Ave Art Dance, deţinătoarea master francizei Arthur Murray. Doar profesorii de dans ai şcolii Arthur Murray pot deschide un nou studio. Lucian şi Sarah Stănilă deţin alte 2 francize în New York.

“Aducerea brandului Arthur Murray în România a fost o decizie naturală pentru mine, după o experiență de peste 12 ani ca instructor și owner de studiouri de dans Arthur Murray din New York. Arthur Murray este mai mult decât o școală de dans, este un spațiu premium, pentru relaxare, networking și bună dispoziție, prin dans. Până să deschidem noi studioul Arthur Murray, în România nu exista un astfel de loc, însă există un public care caută astfel de servicii” , a declarat Lucian Stănilă. 

A doua cea mai veche franciză din Statele Unite, Arthur Murray este renumită  în întreaga lume și este cea mai extinsă rețea de școli de dans de societate, cu peste 280 de studiouri deschise în Statele Unite, Canada, Puerto Rico, Europa, Japonia, Africa si Australia. Investiţia într-o şcoală  de dans Arthur Murray se ridică la circa 200 000 euro. Istoricul brand-ului începe încă din anul 1912, prima franciză fiind deschisă în anul 1938.

 Emisiuni precum „Dansez pentru tine” sau „Dansează printre stele” au stimulat cererea românilor pentru cursuri de dans. În Capitală există circa 100 de şcoli de dans însă o astfel de afacere poate reprezenta o oportunitate pentru orice alt oraş cu peste 50.000 de locuitori din România.  


Elena Cărăușu
ziarist
/4/
Vezi mai multe