2015-01-14

Nord-vestul ţării, cucerit de un brand maghiar

Un retailer alimentar a construit o reţea de peste 150 de magazine în franciză pe piaţa locală.

În anul 2002, pe piaţa locală apărea un brand maghiar care are peste 7.000 de magazine pe pieţele din regiune. Este vorba despre CBA, un retailer alimentar care a dezvoltat în ţara noastră o reţea de peste 150 de unităţi deshise în sistem de franciză. Brand-ul este dezvoltat în România de către compania CBA Nord Vest, care va continua expansiunea şi în acest an.

Un retailer alimentar maghiar a construit o reţea de peste 150 de magazine în franciză pe piaţa locală. Fot. CBA Nord Vest

CBA, o compania originară din Ungaria, este prezentă, în afară de piaţa-mamă şi piaţa locală şi în Polonia, Serbia, Cehia, Slovacia şi Bulgaria.

„CBA reprezintă o asociere a comercianţilor autohtoni in scopul organizării pieţei in faţa retailerilor internaţionali. Reţeaua de magazine afiliate centrului logistic CBA Nord Vest reprezintă o combinaţie între asocierea pentru cumpărare şi un sistem de franciză”, susţin reprezentanţii CBA Nord Vest pe site-ul companiei.

Compania CBA Nord Vest deţine un centru logistic care aprovizionează magazinele unde este prezent brand-ul: Satu Mare, Maramureş, Bihor, Sălaj, Arad, Timiş, Cluj, Mureş, Suceava şi Argeş. Potrivit ZF, investiţia înţr-un magazin variază de la 30.000 de euro la 300.000 de euro, în timp ce capitalul de lucru pleacă de la 50.000 de euro şi merge către 200.000 de euro.

CBA, o compania originară din Ungaria, este prezentă, în afară de piaţa-mamă şi piaţa locală şi în Polonia, Serbia, Cehia, Slovacia şi Bulgaria, cu peste 7.000 de magazine.

 Pe piaţa locală compania concurează cu reţelele de cartier ale marilor brand-uri internaţionale: La Doi Paşi de la Metro, Express de la Carrefour, City de la Profi. Vom trece pe lista şi franciza Shop&Go de la Mega Image cu toate că belgienii s-au axat pe dezvoltarea acestui brand mai mult în Bucureşti.

În acelaşi timp, pe piaţa de retail un nou brand autohton şi-a anunţat intrarea în insolvenţă. Este vorba despre Succes, companie fondată în anul 1994 de omul de afaceri Nicolae Sarcina. Reţeaua de magazine ar putea fi preluată de retailerii cu cel mai extins număr de unităţi din România: Profi şi Mega Image.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank