2012-06-13

IKEA caută locația pentru următorul magazin

Retailerul suedez de mobilă vrea să se extindă în România.

Potrivit oficialilor companiei, citați de wall-street.ro, managerul pe Land Acquisition caută cea mai potrivită locație pentru următorul magazin. Sunt vizate orașele cu peste 300.000 de locuitori, dar și Capitala. IKEA a deschis prima unitate de pe plan local în București, în anul 2007.

IKEA

Grupul suedez deţine un magazin în România, situat în nordul Bucureştiului.

Ultimele informații apărute au anunțat deschiderea unui nou magazin la Cluj, însă reprezentanții companiei nu au confirmat locația. Potrivit economica.rtv.net, Cornel Oprișan, Retail Manager IKEA România, anunța în urmă cu aproximativ un an posibilitatea deschiderii unui nou magazin în anul 2012 și a încă 5 magazine în următorii 5 ani.

Marca IKEA a fost înregistrată în anul 1943 în Suedia, magazinul din Romania fiind cel de-al 253-lea deschis în a 35-a țară.

IKEA deţine în România un singur magazin, deschis în 2007 în zona Băneasa din Bucureşti. Până în martie 2010, unitatea a fost operată în sistem de franciză de firma Moaro Trading, ulterior devenind parte a grupului suedez. IKEA operează la nivel mondial o rețea de peste 330 de magazine.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank